Abone Ol

Diyanet sonunda sözde imam Yobaz Halil Konakçı'nın kulağını çekti

İstanbul’un Pendik ilçesindeki Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı, yaptığı açıklamalarla kamuoyunda büyük tepki topluyor. Halil Konakçı en son Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir bırakılamaz. Hatay benim şahsi meselemdir. Hatay’ı mutlaka alacağım” dediği Hatay için dile getirdiği sözler nedeniyle geniş çevrelerden büyük tepkilerle karşılaştı.

Diyanet sonunda sözde imam Yobaz Halil Konakçı'nın kulağını çekti

Cumhuriyet düşmanı laiklik karşıtı imam Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı. Halil Konakçı'nın arkasında olduğu öne sürülen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Odatv’ye yaptığı açıklamada "Halil Konakçı’ya destek olmuyorum. Gerekli uyarıları yapmak konusunda, rehberlik etme konusunda ilgilendim" dedi. Burhan İşleyen "Gerekli uyarılar da yapıldı kendisine" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı aradığını, ancak Erbaş yurt dışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüştüğünü ve konu hakkındaki hassasiyetlerini aktardığını ifade etti. Kürşad Zorlu, paylaşımının devamında ise Kadir Dinç’in kendilerine Halil Konakçı hakkında inceleme başlattıklarını bildirdiğini kaydetti.

Odatv, Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Burhan İşliyen’i arayarak, Halil Konakçı hakkındaki ‘incelemeyi’ sordu.

Burhan İşleyen, Odatv’ye yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları biriminden 6 ay önce ayrıldığını ve konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade ederek Halil Konakçı’ya gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

DESTEK OLMADIM SADECE REHBERLİK ETME KONUSUNDA İLGİLENDİM”

Burhan İşleyen, kendisinin Halil Konakçı’ya destek olduğuna dair iddialara ise şöyle cevap verdi:

“Halil Konakçı’ya destek olmuyorum. Gerekli uyarıları yapmak konusunda, rehberlik etme konusunda ilgilendim. ‘Şöyle davranmalısınız, şunlara uymalısınız’ şeklinde rehberlik etmeye çalıştım. Bunun dışında birkaç kez görüşmemiz dışında irtibatım yok. ‘Destek veriyor’ şeklindeki yazılanlar doğru değil. Başkanla ilgili yazılanlar da doğru değil. ‘Bizim söyleyemediklerimizi söylüyor’ falan öyle demiyor başkan. Gerekli uyarılar da yapıldı kendisine.”

Burhan işleyen, Halil Konakçı hakkında inceleme ve soruşturmalar yapıldığını aktardı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA RAHATSIZ

Öte yandan Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Halil Konakçının üslubu, vaazlarındaki konuşmaları ve yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyuyor.

HALİL KONAKÇI DURMUYOR

Hakkında soruşturma başlatılan Konakçı, yeni videosunda tepki çeken sözlere yer verdi.

Konakçı, "Ya Allah şu Cuma gününü resmi tatil yapsın. Çıktı geçen hafta cuma hutbesinde cuma namazının önemi, cuma namazının iş hayatına endeksle düzenlenmesini anlattı hutbede. Bunun nesi kötü. Cuma namazına endeksli bir iş hayatı istemez misiniz? Başka bir meslekte olsaydım bunu isterdim. Öğrenci kardeşlerim istemez misiniz cuma namazının derslerinize endeksli olmasını? Diyanet işlerinin hutbesi bunu istedi. Bizim memleketteki İslam düşmanları zıpladı zıpladı oturdu. Hiçbir kilise, havra mensubu insanlar zıplamadı. Müslümanız deyipte her naneyi yiyen adamlar zıpladı. Zıplasanız da çatlasanız da bu millet neyi istiyorsa bu ülkede artık o oluyor. Bu ülkenin çoğunluğu cuma gününün resmi tatil olmasını istiyorsa Allah izin verirse olacak" dedi.