Abone Ol

Diyanet-Sen'in Skandal Görsellerin Yer Aldığı Çocuk Dergisi İçin Suç Duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Diyanet-Sen tarafından çıkarılan ve içinde "kafa kesme ve idam" gibi görsellerin yer aldığı dergi için sendika yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaya, ilgili sayının toplatılmasını talep etti.

Diyanet-Sen'in Skandal Görsellerin Yer Aldığı Dergisi İçin Suç Duyurusu

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen'in çıkardığı çocuk dergisinde, tarihte İslam bilim insanlarının anlatıldığı sayıda “idam, kafa kesme” sahnelerinin resmedildiği görsele yer verilmesi büyük tepki çekmişti.

Meclis gündemine taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, dergiyi hem Meclis gündemine taşıdı hem de Diyanet-Sen yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen'in Skandal Görsellerin Yer Aldığı Çocuk Dergisi İçin Suç Duyurusu - Resim: 1Diyanet-Sen'in Çocuk Dergisinde İdam ve Kafa Kesme Görselleri Kullanıldı

Kaya, skandala ilişkin  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde sözkonusu derginin ilgili sayısı için "Görsellerin çocuklarımızın psikolojisini bozacağı, zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyeceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Aileler de olayı endişeyle karşılamıştır. Diyanet-Sen’in görev ve sorumluluk alanına girmeyen, çocukların psikolojisini bozan görselleri içeren bir dergiyi çıkarması hukuken de suçtur." dedi.

Kaya, Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Diyanet-Sen Çocuk dergisinin çıkartılma amacı nedir?

Diyanet-Sen Çocuk dergisinin dağıtımı yasaklanacak mıdır?

Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişimini bozan dergiyi çıkartan, Diyanet-Sen yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?

Dağıtımı yapılan Diyanet-Sen Çocuk dergisi toplatılacak mıdır?

Suç duyurusunda bulundu

Yıldırım Kaya ayrıca Diyanet-Sen yöneticileri Mehmet Ali Güldemir, Cebrail Yakışır ve Recep Ekmekçi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde görevi kötüye kullanma kapsamında suç duyurusunda bulunurken derginin ilgili sayısı için de el koyma, dağıtım ve satış yasağı talep etti.