Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistinlilerin sembolü kefiye taktı

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Genel Kurulu'nda konuşan Fidan, "Filistin'de iki devletli çözüm hayata geçmezse çatışmalar tekrar yaşanır" dedi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistinlilerin sembolü kefiye taktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul Şişli'deki otelde düzenlenen İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) 5. Genel Kurulu'na katıldı. Fidan'ın Filistin'de İsrail'e karşı mücadeleyi simgeleyen kefiye takması dikkatlerden kaçmadı. 

"Filistin'de iki devletli çözüm hayata geçmezse çatışmalar tekrar yaşanır"
Genel Kurul'da katılımcılara hitap eden Fidan, Gazze'deki savaşın bütün dünyayı etkisi altına alacak savaşa dönüşebileceğine dikkati çekerek bu jeostratejik kırılmaların, jeostratejik sonuçların dünyanın kaldıramayacağı birtakım yükleri ve sıkıntıları beraberinde getirebileceğini, onun için bu katliamın bir an önce durması ve iki devletli çözümün hayata geçmesi amacıyla herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.


"Eğer Gazze'deki katliam durmazsa, Filistin'de iki devletli çözüm hayata geçmezse bu türden çatışmaların tekrar yaşanacağı ve yaygınlaşacağını öngörmek zor bir şey değil" diyen Fidan, daha istikrarlı bir bölge ve coğrafya için, dünya barışı için bir an önce bu katliamın durmasını ve iki devletli çözümün hayata geçmesini istediklerini dile getirdi.

İsrail üzerinde baskı
Dışişleri Bakanı Fidan, İİT üyesi ülkeler olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

"Tabii ki problem esas itibarıyla güç kullanımına dayalı, bu dram. Güç kullanan, saldırgan ve işgalci bir tarafın, İsrail'in ayrım gözetmeksizin insanları öldürmesiyle gerçekleşen bir dram. Bunu durdurmanın kestirme yolu da buna mukabil güçle ortaya çıkmak fakat Filistinli kardeşlerimizin elindeki imkanların sınırlı olması bunu mümkün kılmamakta. Onun için diplomasiyi bütün araçlarla kullanarak, İsrail üzerinde baskı oluşturarak bir an önce bu katliamın durması, ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçmesi hem İsrail halkının hem Filistin halkının hem bölge halklarının selametine olacaktır diye düşünüyoruz. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum."