Abone Ol

Dışişleri Bakan Yardımcısı MHP Kampında Partililere Sunum Yaptı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampında yakın ekibi ve milletvekillerinden teşkilatın seçimlere hazırlıklı olmasını istedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kırat ise toplantıda Türkiye’nin dış politikasına ilişkin sunum yaptı

Dışişleri Bakan Yardımcısı MHP Kampında Partililere Sunum Yaptı

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve milletvekillerinin Kızılcahamam’daki iki günlük kampı dün başladı. Kampın ilk gününde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve beraberindekiler, ilçede ilk olarak Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.

Anıta karanfil bırakan Bahçeli, Gökbörü Otağı’nda partililerle bir süre sohbet etti.

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI KIRAT'TAN UKRAYNA SUNUMU

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre  kamp kapsamında MYK, MDK ve milletvekillerinin katıldığı basına kapalı toplantıda, ilk olarak Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kırat, Türkiye’nin dış politikasına ilişkin sunum yaptı.

Daha önce bakanların ve yardımcılarının AKP’nin kampları ile teşkilat toplantılarına katılıp sunum yapmasına 'parti devleti' eleştirileri yöneltilmişti. Kırat’ın Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin kampında sunum yapması da dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre Kırat, MHP’nin kampında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’ya yaptığı ziyaret kapsamında gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin MHP kanadını bilgilendirdi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVDEN ALINACAĞI İDDİA EDİLİYORDU

Öte yandan AKP hükümetinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan gibi Körfez ülkeleriyle başlayan, Mısır, İsrail ve Ermenistan'la devam eden 'normalleşme' süreciyle dış politikada yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı ileri sürülüyordu.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun üstünün çizildiği iddia ediliyordu.