Abone Ol

Dış basın gecekondu yangınını Ankara'da büyük patlama diye duyurdu

SKY News Arapça, ​Daily Mail ve Russia Today, Türkiye ile ilgili algı operasyonuna başladı. Ankara'da akşam saatlerinde çıkan gecekondu yangını, 'büyük bir patlama' diyerek servis edildi. Sosyal medya kullanıcıları, 3 kurumu da büyük tepki gösterdi.

Dış basın Ankara'da büyük patlama demişti! İşte doğrusu

SKY News Arapça, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye ilişkin asılsız haberler yayımlamaya devam ediyor.
SKY News Arapça'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan haberde, başkent Ankara'da büyük bir patlama meydana geldiği iddia edildi.

Dış basın gecekondu yangınını Ankara'da büyük patlama diye duyurdu - Resim: 1

Kanal, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki gecekonduda çıkan yangını, takipçilerine "Ankara'da patlama" ve "Türkiye'nin başkenti Ankara'yı sarsan büyük patlama" diye servis etti.

Daily Mail ve Russia Today provokasyona dahil oldu
İngiliz Daily Mail gazetesi ile Russia Today kanalı da SKY News Arapça gibi yalan haberleri paylaştı.
Daily Mail, yangın haberini "Türkiye'nin başkenti Ankara, darbeden günler sonra büyük bir patlamayla sarsıldı" başlığıyla Twitter'dan son dakika olarak duyurdu. İngiliz gazete, gerçeğin ortaya çıkmasının ardından ise 'patlama değil yangınmış' başlığını kullandı.

Dış basın gecekondu yangınını Ankara'da büyük patlama diye duyurdu - Resim: 2

RT kanalı ise, yangının videosu ile birlikte paylaştığı haberde, "Büyük bir patlama Ankara'yı vurdu" ifadelerini kullandı

Daily Mail ve RT'nin bu haberleri sosyal medya kullanıcılarının da büyük tepkisini çekti.

Dış basın gecekondu yangınını Ankara'da büyük patlama diye duyurdu - Resim: 3
Stratfor da geri kalmadı
'Gölge CIA' olarak anılan ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfor, Twitter hesabından, "Ankara'da patlama meydana geldiğini bildiriliyor" mesajını paylaştı. Stratfor, FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında da birçok yalan haber paylaşarak, darbeci 'Yurtta Sulh Konseyi'nin sözcülüğünü yapmıştı.

yenişafak