Abone Ol

Dinsel saldırı: Müslüman mısın, domuz da yiyor musun?

Tesettürlü kadınlara sorduğu soruların cevabını beğenmeyen YouTube kanalı sunucusu, "Müslüman mısınız, domuz eti yiyor musunuz" gibi sorular yöneltti.

Dinsel saldırı: Müslüman mısın, domuz da yiyor musun?

Sosyal medyada günlerdir paylaşılan bir video dikkat çekti. Youtube kanalı için sokak "röportajı" yapan bir kişi, başörtülü genç bir kıza “yeni yıl kutlanmalı mı sizce” diye soruyor.

Kızın “Evet bence kutlanmalı. Çünkü eğlenmek için yapılıyor” şeklinde yanıtı üzerine, bu kez “yılbaşı biletleri hakkında ne düşünüyorsunuz alınmalı mı” diye soruyor.

Soruyu yanıtlayan kız da, “Ben almak istiyorum. Çıkacağından değil” cevabını veriyor.

Başörtülü kızdan beklediği yanıtları alamayan kişi bu kez de, “Haram-helal boyutuna baktın mı? Müslüman mısınız? Domuz eti yiyor musunuz? Domuz eti neden tüketmiyorsunuz” diyerek, soru değil, sözlü tacize başlıyor.

Öyle ki, başörtülü genç kıza bu kez konuşmaları dinleyen bir başka kişi müdahale ediyor.

Soruyu soran kişi de bu kez mikrofonu o isme uzatıyor. “Yılbaşını kutluyor. Bayan kapalı. Hiç yakıştıramadım” diyen kişiye de bu kez genç kız, “Siz benim dış görünüşüme göre hareketlerimi mi değerlendiriyorsunuz” yanıtını veriyor.

Mikrofonu tutan kişi bu kez de kendi sorularını yorumlamaya ve başörtülü genç kızın yanıtlarını eleştirmeye başlıyor.

Mikrofonu tutan kişinin sözlü tacizlerinin devam etmesi üzerine, etraftaki başka bir başörtülü genç kız da tartışmaya dahil oldu.

Soru soran kişiyi tacizleri nedeniyle eleştiren başörtülü genç kız, “dinsel saldırı yapıyorsunuz, çünkü hepinizin yapabileceği tek şey bu” diyor.

İşte o video...

AKİT TV ÇALIŞANI ÇIKTI

Başörtülü kadınları sözlü taciz eden muhabirin Akit TV çalışanı Mert Armağan olduğu öğrenildi.

Mert Armağan, kişisel Twitter hesabından söz konusu videodan kareleri paylaştı.

Dinsel saldırı: Müslüman mısın, domuz da yiyor musun? - Resim: 1

Kendisine hakaret edildiğini söyleyen Armağan, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.