Abone Ol

Dilşad Çelebi: Oyunculuğa farklı ekolden geldim

Oyuncu ve çizgi film yazarı Dilşad Çelebi en büyük isteğinin bir müzikalde oynamak olduğunu söylüyor. Çelebi, kendisi ile ilgili bilinmeyenleri Vatan'dan Melis Güvenç'e anlattı.

Dilşad Çelebi: Oyunculuğa farklı ekolden geldim

Dilşad Çelebi...GALERİ

Diziniz Eve Dönüş‘te bir intikam hikayesi var ama bu duygu size ne kadar yakın?

Hani intikam soğuk yenen bir yemek demişler ya, bizim dizide yemeğin yanındaki salata. Ama ben normalde Leyla gibi davranamaz, intikam alamazdım. Çünkü intikam ayrı bir yargı seviyesi gerektiriyor. Hayatımda intikam almadım. Asla da alamam. Ne olursa olsun eninde sonunda affederim. En kötü ihtimalle hayatımdan uzaklaştırır, mesafe koyarım. Sanırım bu bir savunma mekanizması. İç huzurumu böyle sağlıyorum. Tabi ki bunun çok büyük dezavantajlarını da gördüm. Sömürüye çok açık bir özellik. Ama ne yapabilirim ki, ben böyleyim ve bu sayede içim pırıl pırıl.

Dizideki gibi şiddet ve ihanet gibi durumlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Kadına şiddetin arttığı şu son yıllarda benim de sıkça düşündüğüm, içimi parçalayan bir konu bu. Bu durumu, ülkemizde kadına verilen değerin azalmasına bağlıyorum. Kadın, bir birey olarak görülmekten uzaklaştırılmaya, daha içine kapanık, daha muhafazakar davranmaya itiliyor. Bunu gerçekleştirmek için de kadına şiddet uygulamak en kısa ve kolay yol. Şiddetin nerede, kimi vuracağı asla bilinmez ama ona karşı durabilmek için yapılabilecek en iyi şey, eğer imkanı varsa kadının maddi manevi kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi. Bu durum karşılıklı saygıyı getirir. Evlendikleri, birlikte oldukları kişiler ellerine mahkum oldukları biri değil de, yaşamı paylaştıkları bir hayat arkadaşı olur bu sayede.

Siz nasıl bir kadınsınız?

Eskiden olsa aklı bir karış havada, meraklı biri diye tanımlarlardım kendimi. Ama artık çok değiştim. Sakin bir hayatım var. Sette olmadığım zamanlar genelde okuyarak ya da yazarak geçiriyorum vaktimi. Bana yol gösteren, çok iyi anlaştığım bir ablam, muhteşem bir annem, aşık olduğum bir sevgilim, küçük zevklerim var.

KENDİM İÇİN YAZIYORUM, YAZMAYI ASLA BIRAKMAM...

Çizgi film ve çocuk kitabı yazarlığını bıraktınız mı ?

Çizgi film yazarlığına istesem de devam etmem çok zor. Çünkü Türkiye’de çok küçük bir piyasası var. Seksen bölüm devam edip televizyonda yayınlanan bir seri yazmış olmak beni bu konuda tatmin etmeye yetiyor. Ama kitap yazmayı asla bırakamam. Çünkü yazmak benim için nefes almak gibi. Eğer bir süre olur da yazamazsam varlığım anlamsızmış gibi gelmeye başlıyor. Kendimi rüzgarda savrulan çalı gibi hissediyorum.  Yani ben aslında kendim için yazıyorum.

Meslek ve özel hayatınıza dair yapmak istediğiniz neler var?

Bir gün müzikalde oynamak çok istiyorum. Hatta oyunculuğa başlama sebebim. Yazma konusunda daha özgürüm, yapmak istediğimi yapıyorum.

VATAN