Abone Ol

Dilipak'tan Dikkat Çeken Sözler! AKP'nin Kaydığı Yeni Çizgiyi Açıkladı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'nin geldiği son noktayı değerlendirdi. Dilipak, AKP'ye dair eleştirilerde bulunarak, "Ya hiçbir şey yapmıyorlar ya her şeyi Tayyip Erdoğan'dan bekliyorlar" dedi.

Dilipak'tan Dikkat Çeken Sözler! AKP'nin Kaydığı Yeni Çizgiyi Açıkladı!

Yeni Akit Youtube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Abdurrahman Dilipak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilipak, Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi sonrasında AKP'nin Milli Görüş çizgisine kaydığını iddia etti.

"Son zamanlarda baktığınızda AK Parti'de Milli Görüş gömleğini tekrar giyme yönünde bir arayış var." diyen Dilipak, "AK Parti bundan sonra nereye gidecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi de aslında Milli Görüş arayışını ifade ediyordu. Ama parti içinde buna karşı çıkan çevreler de var." ifadelerini kullandı.

Parti içindeki sorunların Sedat Peker'in açıklamaları ile daha da derinleştiğini belirten Dilipak, "AK Parti kendi gücünü toplamak için bunların hepsine ihtiyaç duyuyor. Diğer taraftan da bunların hepsini bir arada tutmak giderek zorlaşıyor. Çünkü hepsinin hem uluslararası planda hem de içeride birtakım sorunları var. Özellikle Peker'in son açıklamalarından sonra bu tartışmalar derinleşerek devam ediyor. Bundan sonra da öyle zannediyorum ki kolay kolay toparlanamayacak." dedi.

Dilipak şöyle devam etti:

"AK Parti'nin kendisine bir yol tayin etmesi ve orada da kararlılıkla ilerlemesi gerekiyor. Kadroların da bu anlamda yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Çünkü herkes ötekinden şüphe duymaya başladı. Bir arada yaşamanın güçleştiği ve çatışmaya başladığı bir süreçten söz ediyoruz. Herşeyi de Tayyip Erdoğan'ın şahsı ile ilişkilendiren kişiler aslında işi daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Ya hiçbir şey yapmıyorlar ya herşeyi Tayyip Erdoğan'dan bekliyorlar."