Abone Ol

Dilipak'ın Başını Çektiği Aşı Karşıtlarının Mitingine İzin Çıkmadı

Maltepe Kaymakamlığı’nın izin vermediği miting için İstanbul Valiliği’nin izin verdiği öne sürüldü. İstanbul Valiliği ise bu yönde bir izin verilmediğini bildirdi

Dilipak'ın Başını Çektiği Aşı Karşıtlarının Mitingine İzin Çıkmadı

Kovid-19 aşısı karşıtları 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de "Büyük Uyanış" ismiyle miting düzenlemeye hazırlanıyor. Bilim dünyasının karşı çıktığı mitinge Maltepe Kaymakamlığı’ndan izin çıkmadı. Miting için izin başvurusunu yapan Anadolu Birliği Partisi’nin Genel Başkanı Bedri Yalçın ise mitingin açıklanan tarihte Maltepe’de yapılacağını söyledi.

DAHA FAZLA OKU

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Aşı karşıtı olan cezalandırılsın

Dilipak: CoVID üzerinden şeytani bir plan

Kovid-19 önlemleri karşıtı mitinglerin organizatörü ve aşı karşıtı Wallace, Kovid-19'dan öldü
Koronavirüs aşısı karşıtları, 11 Eylül'de İstanbul Maltepe'de "Büyük Uyanış" ismiyle bir miting düzenlemek için Maltepe Kaymakamlığı’na başvurdu.

Miting için oluşturulan sosyal medya hesaplarından çağrılar yapılırken farklı şehirlerden miting için otobüsler kaldırılacağı duyuruldu.


Miting duyurusunun yapıldığı afiş / Fotoğraf: Twitter

Kaymakamlıktan izin çıkmadı

Aşı karşıtlarının 23 Ağustos’ta “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” başlığıyla Maltepe Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru ise reddedildi.

Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.
Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir" denildi.

Dilipak: Maltape mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak

Mitingdeki konuşmacılar arasında yer alan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar" dedi.