Abone Ol

Dilipak: Herkes Ucu Kendine Dokunma İhtimali Olan İşlerin Üstünü Örtüyor

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Sedat Peker'in gazeteci Uğur Mumcu cinayetine ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etmesine dair, "Herkes, ucu kendine dokunma ihtimali olan işlerin üstünü örtüyor" yorumunu yaptı.

Dilipak: Herkes Ucu Kendine Dokunma İhtimali Olan İşlerin Üstünü Örtüyor

Dilipak yazısında, "Ya da bu yola girenler, bir yerde bir şekilde birlikte olma gereği duyuyor. Ve herkes kendi adamını koruyayım derken bu Şeytani düzeni korumuş oluyorlar. Ağar, Mumcu konusunda söylediği iddia edilen sözleri reddediyor ama Güldal Mumcu iddiasında ısrarlı. Bu olay bir sır olarak kaldı.

Detaylar önemli değil. Ama hatırlatalım, Cumhuriyet bu işi “İslami Cihad” diye bir hayali örgüte yıktı, CHP de “Şeriat düşmanı söylem ve eylemleri ile bu konuda gerçeğe ulaşılmasını engelledi”.. Yani bu işin sağı-solu yok. Duvarın arkasında başka bir dünya var. Bir tiyatro oynanıyor. Sahnede katil, hedefindeki adamı vururken, sahnenin arkasında katil ve maktul rollerindeki, başarılı oyunları için birbirini kutlayacaktır. Akşam birlikte kafa çekeceklerdir. Kontrollü bunalım stratejisi dedikleri şey böyle bir şey." ifadesini kullandı.