Abone Ol

Dilipak: Bizimkiler The Cemaat'i taklit ediyor

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında 'Artık bizim de tetikçilerimiz var, provokatörlerimiz var!'' diyerek artık trollere sahip olduğunu belirtti. Dilipak ''Bu işi en iyi (!) 'The Cemaat' yapıyordu. Bizimkiler de onları taklit ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Dilipak: Bizimkiler The Cemaat'i taklit ediyor

Abdurrahman Dilipak'ın ''Troller, tetikçiler, provokatörler'' başlıklı yazısı şöyle:

"Hani, 'El Emin' olacaktık! Hani Taif’e giden Peygamber gibi olacaktık! Onlar ayağımıza taş atacaklar, yolumuza diken dökecekler, arkamızdan küfredecekler. Biz ise, 'Ya Rab onlar cahildirler bilmiyorlar' diye tebliğe devam edecektik! Hani bir kavme ya da topluluğa olan öfkemiz hatta düşmanlığımız, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmeyecek.. Hani haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olacaktık. Zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa. İşi ehline verecektik sözü dinleyip doğrusuna tabi olacak, yanlışına karşı çıkacaktık. Ne oldu bize! Nasıl bir anda onlara benzeyiverdik! Fe eyne tezhebu!"

"Dedikodu, gıybet, iftira yapmaktan Allah’a sığınacaktık. Adil şahidler olacaktık. Bilmediğimiz şeyin peşine düşmeyecektik. Başkaları bizim elimizden, dilimizden, belimizden emin olacaktı. Başkalarının mallarına, canlarına, namuslarına, akıl ve inançlarına, nesillerine tehdit oluşturmayacaktık."

Yazının devamı için tıklayın