Abone Ol

Dilan Polat'ın Engin Polat'a tepkisi gündem oldu

Kara para aklama, vergi kaçırma, örgüt kurma suçlamalarıyla geçen hafta tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat, bu kez de Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. İkinci tutuklama kararının ardından Dilan Polat'ın tepkisi gündem oldu.

Dilan Polat'ın Engin Polat'a tepkisi gündem oldu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kara para aklama, vergi kaçırma ve sanal bahis soruşturması kapsamında mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 14 kişiyle birlikte tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti.

GÜZELLİK MERKEZİNE SALDIRI
Ancak Polat çiftinin isminin karıştığı tek soruşturma bu değildi. Şarkıca Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezi 1 Ekim’de kurşunlanmıştı.


İşyerine 5 kurşun isabet eden Banu Parlak bu olaydan Dilan ve Engin Polat’ı sorumlu tutarak şikayetçi olmuştu. 5 Ekim’de 5 kişi tutuklanmıştı.

İFADE VERDİLER: "KURŞUNLAMA OLAYIYLA İLGİMİZ YOK"
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat ile babası Sezgin Polat’ı dün sabah ifadeye çağırdı.

Sezgin Polat, Engin Polat ve Dilan Polat sırasıyla ifade verdi. Banu Parlak’ı tanıdığını, aralarında sorun olduğunu söyleyen Dilan Polat, “Kurşunlama olayıyla ilgimiz yok” dedi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat savcılıktaki işlemlerinin ardından ‘silahlı saldırıya azmettirme’ suçundan tutuklandı.

Dilan ve Engin Polat’ın avukatları da dün Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak tutukluluğa itiraz etti ve çiftin tutuksuz yargılanmalarını istedi. Ancak bu soruşturmada tutuksuz yargılanma kararı çıksa bile, Dilan ve Engin Polat saldırıya azmettirme suçundan da tutuklandıkları için salıverilmeyecek.

Dilan Polat'ın ikinci tutuklama kararına verdiği tepkiyi ise Gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından açıkladı. 

DÖNÜP EŞİNE SESLENDİ
Kararı öğrendikten sonra gözyaşlarını tutamayan Dilan Polat, eşi Engin Polat'a dönerek, "Engincim bizim suçumuz yok. Bunları Allah'a havale ediyorum!" ifadelerini kullandı.