Abone Ol

Dilan Polat'ın el konulan mal varlıkları yediemine teslim edilecek

Sosyal medyadaki şatafatlı hayatıyla dikkati çeken fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el koyuldu. Çiftin lüks araçları da dahil tüm mal varlığı yediemine teslim edilecek

Dilan Polat'ın el konulan mal varlıkları yediemine teslim edilecek

Hürriyet’te yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve Engin Polat’la birlikte hareket eden aile üyeleri hakkında da soruşturma başlattı. Tüm hesaplar ve şirketler Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelendi. MASAK’ın raporunda, Dilan Polat’ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği satışlarda vergi ödememek için sahte belge kullanmış olabileceği ayrıca sahibi olduğu ‘Rise and Shine Kozmetik’ şirketinde de sahte belge düzenlendiği belirtildi. Raporda, 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı yer aldı.

MASAK, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ile Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret şirketinin bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları ile kripto varlık hizmet sağlayıcılarındaki işlemlerinin askıya alınmasının uygun olacağını belirtti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK’tan gelen raporun ardından Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu’nun tüm mal varlıklarına el koyulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme de 8 kişinin tüm mal varlıklarına el koydu ve yurt dışına çıkışlarını da yasakladı.