Abone Ol

Dilan Polat dosyası: kimlerle irtibatta, kimlerin parasını aklıyordu?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "sosyal medya fenomeni" olarak ünlenen Dilan Polat, eşi Engin Polat ve yakınlarının gözaltına alındığını belirterek, "Dilan Polat fenomeni, günlerdir sadece magazin habercilerini değil, yargı, güvenlik, siyaset ve ekonomi habercilerini meşgul ediyordu.

Dilan Polat dosyası: kimlerle irtibatta, kimlerin parasını aklıyordu?

Çünkü haklarındaki iddialar kurdukları ve ürünlerini sosyal medyada pazarlayarak internet üzerinden sattıkları kozmetik malzeme üzerinden uyuşturucu ticaretinden sahte fatura yoluyla vergi kaçırmaya ve kara para aklamaya dek uzanıyordu."

Dilat Polat ve çevresi ile alakalı haberin sızması ve gözaltına alınması arasındaki geçen sürede belge ve bilgi imha edilip edilmediğinin bilinmediğini kaydeden Yetkin, "Dolayısıyla bu dosyanın sadece bir dolandırıcılık ve bahis hilesi dosyası olarak kapatılmaması için şu üç sorunun üzerine gidilmesi gerekiyor:

1- Dilan Polat ve aile örgütlenmesi eğer kara para aklıyorsa, bu para kime, kimlere aitti. Kimlerin parası yurt dışına çıkarılıyor ve sonra sosyal medya tanıtımı ve internet pazarlaması üzerinden uyuşturucu trafiğine de bulaşarak Türkiye’ye getirilip aklanıyordu?

2- Dilan Polat’ın işlerini rahat yürütebilmesi ve birkaç yıl içinde şımarık ve saldırgan bir zenginliğe kavuşabilmesi için kolaylık sağlayan, eğer saptanabilirse siyaset, yargı, polis, maliye kademeleri ve iş dünyasında isimler kimlerdi?

3- Bu kara para aklama ve dolandırıcılık tezgahının tek suçlusu Dilan Polat mı? Yoksulluk ve yarınsızlık bunalımındaki gençlere olabilecek en kötü kolay para yöntemlerinden birine örnek olan başka benzerleri yok mu?"

KAYNAK: yetkinreport