Abone Ol

DİKKAT-A101 Hediye Çeki Dolandırıcıları Yine İşbaşında

Bayram yaklaşırken Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan A101'in adı yine çekiliş dolandırıcılığına karıştırıldı.

DİKKAT-A101 Hediye Çeki Dolandırıcıları Yine İşbaşında

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl 'A101 İnstagram Hediye Çeki' başlığı ile cep telefonlarına gönderirken mesajla kişiler haberleri olmadan dolandırılmaya başlandı. Dolandırıcılar bu bayram da durumdan habersiz vatandaşlara mesaj yollamaya başladılar

Ekonomisinin iyi olmadığı kişiyi tespit eden ve onun bu durumundan faydalanamak isteyen dolandırıcılar, özellikle İnstagram, WhatsApp, Telegram, Facebook gibi platformlar üzerinden kişilere asılsız mesajlar göndererek onları tuzaklarına düşürüyorlar. Sosyal medya hesapları içinde yer alan mesajlaşma uygulamaları üzerinden oluşturulan hesaplar ile şans oyunlarına inanan kullanıcılara 'A101 İnstagram Hediye Çeki Kazandınız' ifadelerinin yer aldığı mesajlar gönderiliyor. Bu yolla bağlantı kurdukları kişileri tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, hediyeyi duyan kişileri kolaylıkla dolandırabiliyorlar.

A101 İnstagram hediye çeki mesajları gerçek mi?

A101 İnstagram Hediye Çeki kazandınız gibi gelen mesajların tamamen asılsız olduğu söyleniyor. Kişilere mesaj olarak gelen bu bildirimin gerçek olmadığı sadece kişileri kandırabilmek için hazırlanan bir oyun olduğu belirtiliyor. Özellikle, İnstagram, WhatsApp ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelen A101 Hediye Çeki mesajına aldırış edilmemesi gerektiği bildirilirken, bu mesajı gönderen kişinin asıl amacının, mesajı alan kişiyi bağlatıya giriş yaptırarak kişi bilgilerine ulaşmak olduğu ifade ediliyor.

Dolandırıcılar, gönderdikleri link ile kişilerin sistemlere kayıtlı olan bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirken yapılan görüşmelerde adınızı bildiği için güvenli kişi olduğunu anlatarak ikna ediyor ve o sırada telefon numarasını kullanıcıdan bizzat istiyor. Ayrıca cep telefonuna gönderilen onay kodunu da dolandırmak istedikleri kişide alan dolandırıcılar, kişiyi abonelik sistemine dahil ederek istedikleri gibi tuzaklarına düşüyorlar.