Abone Ol

Devlet okulunda ders zili yerine Arapça ilahi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Altıeylül Ortaokulu'nda, ders zili olarak ilahiyle çalınması tepkilere neden oldu.

Devlet okulunda ders zili yerine Arapça ilahi

Memleket Partisi Kurucu İlçe Başkanı Yasemin Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “26 Eylül Türk Dil Bayramının kutlandığı bugün İnegöl 6 Eylül ilkokulunda çalan ders zillinin Arapça bir ilahi olduğu şikayeti ile karşılaştık. Tüm Milli Eğitim Kurumları ülkenin laik kuralları içinde devlet ile din işlerinin ayrılığı kuralına dikkat etmelidir.”

Memleket Partili Soydan, konuya ilişkin yaptığı 2. paylaşımındaysa, “Anayasa'nın 3. maddesinde, ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.

Dili Türkçedir’ denilerek tek resmi dil esasına dayalı üniter devlet yapısı kabul edilmektedir. Tüm resmi kurumların özellikle çocuklarımızın yetiştirildiği okullarımızda bu kurala uygun hareket edilmesi gerekmektedir.

Ancak 26 Eylül 2023 tarihinde İnegöl İlçe Altı Eylül Orta okulunda ders zili yerine Arapça bir ilahi çalınmış olması TC Devletinin laiklik ilkelerine ve anayasamıza karşı bir davranış olarak kabul etmekteyim.

Ayrıca bugünün Türk Dili Bayramı olması nedeniyle okulda buna yönelik etkinlikler yapılması gerekirken 'Arapça' ilahi çalınmasında kasıt aramaktayım. Türk vatandaşı olarak hassasiyetimizin değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması için İnegöl Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum.

Bunun için siyasi kimliğimi öne sürmediğim gibi herhangi bir sivil toplum kuruluşunun da desteğine gerek duymadım” diyerek konunun takipçisi olduğunu duyurdu.