Abone Ol

Deva ve Gelecek'in Kadın Siyasetçileri: Sürtük Sözü Dindar Kesime Şamar Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gezi eylemcilerine "Sürtük" kelimesini değerlendiren DEVA ve Gelecek Partili kadın siyasetçiler "Dindar kesime indirilmiş bir şamar, bu söylem bir kırılma yaratacaktır" diye konuştu.

Deva ve Gelecek'in Kadın Siyasetçileri: Sürtük Sözü Dindar Kesime Şamar Oldu

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Gelecek Partisi Kadın Politikaları Başkanı Habibe Çiftçioğlu, Candan Yıldız'ın sorulanı yanıtladı. 

Elif Esen, Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmalarını hatırlatarak "İktidar temsilcileri benzer hatta daha kötülerini kullanırken hakaret değil, ama iktidar dışı kimseler kullanırken hapis yatacak kadar ağır ithamlar. Bu adaletsizlik. Hiddetle, şiddetle, halk diliyle 'şekeri var tansiyonu var' deniyorsa yaş durumu ortaya çıkıyor. Sözlerini kontrol edemeyen bir cumhurbaşkanımız varsa cumhurbaşkanlığını aklı selim olarak yürütebileceğini sorgulamak gerekiyor" dedi. 

Habibe Çiftçioğlu da Erdoğan'ın sözleriyle ilgili "Yanlış duydum galiba dedim ama maalesef yanlış duymamıştım. Ne kadar kızgın, öfkeli olursanız olun hiçbir siyasiye, insana yakışmaz. Hakaret ülkemizde suç, cumhurbaşkanına yapıldığında suç vatandaşa yapıldığında hak değil" diye konuştu.  

"RTÜK neden devreye girmiyor" diye soran Çiftçioğlu, "Sürtük kelimesi ceza almayacaksa, suç olarak kabul edilmeyecekse, herkes birbirine söylediğinde hakaret kapsamından mı çıkarılacak merak ediyoruz" dedi. 

Candan Yıldız'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem cumhurbaşkanlığı hem de başbakanlığı döneminde söylediği "Kadın mı kız mı, kadın erkek eşitliği fıtrata ters" sözlerini hatırlatması üzerine Elif Esen "Tüm kadınların ağırına giden bir kelime. Bir yandan da dindar kesime indirilmiş bir şamar. Bugünkü yozlaşmayı hem kadınlar hem dindar kesim çok iyi görüyor" ifadelerini kullandı. 

Kadınları başörtülü ve başörtüsüz olarak ayrılmasına ilişkin yorum yapan Gelecek Partili Habibe Çiftçioğlu "Kapalı açık diye ayrım yapıyorsanız samimi değilsiniz. Cumhurbaşkanı uzaya gitme konusunda da 'kadınlar dahi' deyince 'sağ olsun lütfetti' demiştik. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması topluma örnek oluyor. İktidarın son dönemde bu çıkışlar arttı. İnsanlar kadınlara hakaret ediyor. Başörtüsünün de dinin de artık korunduğunu değil kullanıldığını düşünüyorum" diye konuştu.