Abone Ol

DEVA Sözcüsü İdris Şahin: Kılıçdaroğlu, ilçe başkanları ile görüşmüş, başkanlar istifa edeceğini söy

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin İstanbul ilçe başkanları ile yaptığı görüşmenin DEVA Partisi Genel Merkezi’nden gizli bir biçimde organize edildiği ortaya çıktı.

DEVA Sözcüsü İdris Şahin: Kılıçdaroğlu, ilçe başkanları ile görüşmüş, başkanlar istifa edeceğini söy

Görüşmeye dair ilk tepkisi “Yazık, Yakışmadı Kemal Bey” şeklinde olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24’e yaptığı açıklamada, “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. ‘Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi’ dediler. ‘Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz’ dediler. Bir kenara not ediyoruz” dedi. 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla görüştüğünün açığa çıkması siyasetin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu’nun görüşmeyi gizlice yaptığı ve bu görüşmeden sonrada DEVA Partili bu isimlerin partiden istifa edeceği iddiaları gündeme gelmişti. İddiaların ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından ilk olarak “Yazık. Yakışmadı Kemal Bey" tepkisini gösteren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24’ün sorularını yanıtladı. 


Ads by Kiosked
Şahin, Genel Başkan Ali Babacan’ın ilk tepkisinin ne olduğu sorusu üzerine, “Ali Bey de ilk önce inanamadı. Ali Bey’inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi. Şahin, şunları söyledi:

 “Aradık başkanları, teyit ettiler”
 “Biz inanmadık önce, sonra fotoğraflar ortaya çıkınca gördük. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi dediler. Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz dediler. 

 “Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon”
 Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon. Zaten yakışmadı dememizin tek sebebi bu. Bir siyasi partinin genel başkanı, bir başka siyasi partinin ilçe başkanı düzeyinde hem de bir iki değil yani 8-10 tane ilçe başkanının bulunduğu bir toplantıda bulunuyor ve bunu bizlerle paylaşmıyorsa ve bunu normal bir davranış gibi değerlendiriyorsa bunu siyasi ahlak ve etik açısından uygun olmadığını düşünüyoruz.

 “Bir kenara not ediyoruz”
 Bizden CHP yönetimine karşı son iki buçuk senedir olumsuz tek bir söz yok, kendi içindeki sıkıntılara taraf olmadık. Sadece siyasette nezaketi hoşgörüyü egemen kılmak için uğraşıyoruz ama bu yapılanı normal kabul etmemiz mümkün değil. Bunun başka bir izahı yok, siyasi etiğe uygun değil. Güven kırılması uzunca süredir vardı 14 Mayıs’tan sonraki süreçlerin açığa çıkmasından kaynaklı olarak. Biz kendimiz DEVA Partisi olarak odaklanıp önümüze bakacağız. Bunu da bir kenara not ediyoruz.”