Abone Ol

DEVA Partili Ekmen Leonardo DiCaprio'yu Batman'a Davet Etti: #cometobatmanleo

DEVA Partili Ekmen, dünyanın en çok aranan 10 balık türünden biri olan Bantlı Çöpçü Balığı’nın Batman Çayı’nda bulunduğu haberini paylaşan Leonardo DiCaprio’yu Batman’a davet etti.

DEVA Partili Ekmen Leonardo DiCaprio'yu Batman'a Davet Etti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, nesli tükenmekte olan Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın Batman Çayı’nda bulunduğu haberini sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşan Oscar ödüllü oyuncu ve yapımcı Leonardo DiCaprio’yu Batman’a davet etti.

‘EKOLOJİK HAZİNELERE TANIKLIK ETMENİZ İÇİN SİZİ MİSAFİR ETMEK İSTİYORUZ’

Aynı zamanda doğa savunucusu ve aktivist olan DiCaprio’nun haber paylaşımını alıntılayan Ekmen, #cometobatmanleo etiketi ile paylaştığı İngilizce mesajında “Batman’ın doğal çopra balığı mucizesini doğrudan gözlemlemeniz ve ülkemizin ekolojik hazinelerine tanıklık etmeniz için sizleri şehrimizde konuğumuz olarak ağırlamayı çok istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘GELEN HABERLERİN YENİ KEŞİFLERİN DE HABERCİSİ OLMASINI ÜMİT DİLİYORUZ’

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen şu ifadeleri kaydetti:

“Ülkemizin değerli bilim insanlarından Doç. Dr. Cüneyt Kaya ve Arş. Gör. Dr. Münevver Oral’ın yaklaşık yarım asırdır kayıp olan ve dünyanın en çok aranan 10 balık türü listesinde yer alan Bantlı Çöpçü Balığı’nı Batman Çayı’nda keşfetmesinden dolayı oldukça mutluyuz. Değerli bilim insanlarımızın çalışmalarına mutlaka destek sağlanmalı ve türün korunması için harekete geçilmelidir. İlgili keşfi ünlü sanatçı Leonardo Dicaprio da milyonlarca takipçisi ile paylaşarak hem ilimizin hem de ülkemizin tanıtımına önemli bir katkı sağlamıştır. Leonardo’yu ilimizde ağırlayarak Batman’ın saklı güzelliklerini kendisine ve onun aracılığıyla da dünyaya göstermek isteriz. Geçtiğimiz yıl da nesli tükenme tehlikesi altında olan Benekli Semender’in Hasankeyf’te görüldüğü haberini almıştık. İklim krizinin, küresel ısınmanın ve doğal yıkım ile tahribatın bu denli arttığı bir dönemde gelen bu haberlerin yeni keşiflerin de habercisi olmasını ümit ediyoruz. Değerli bilim insanlarımızın emeği ve çabası için teşekkür ediyorum.”

DEVA Partili Ekmen Leonardo DiCaprio'yu Batman'a Davet Etti: #cometobatmanleo - Resim: 1