Abone Ol

Deutsche Bank’tan TL varlıklar için değerlendirme geldi! Yeterince yüksek olduğuna inanıyoruz…

2024 yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından Goldman Sachs'dan sonra Deutsche Bank da Türk lirası varlıklar için pozitif değerlendirme yaptı.

Deutsche Bank’tan TL varlıklar için değerlendirme geldi! Yeterince yüksek olduğuna inanıyoruz…

Yabancı kurumların seçim sonrası Türk lirası varlıklar için pozitif değerlendirmelerine bir yenisi eklendi. Goldman Sachs'ın ardından Deutsche Bank seçimlerin tamamlanmasını takiben Türk varlıkları için pozitif olduklarını belirtti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Deutsche Bank, seçimlerin ardından yerel ve Döviz cinsinden Türk varlıklarının performans göstermesi için daha fazla alan gördüğünü ve sonuçların enflasyonu kontrol altına almak için mevcut ekonomik politika setinin sürdürülmesinin önemini vurguladığını belirtti.

Ekonomist Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska yayınladıkları bir raporda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamalar, mevcut ekonomik programı desteklemeye devam ettiğini gösterdi. Yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte dikkatler artık politika çerçevesine ve geçen yılki genel seçimlerden bu yana uygulanmakta olan ortodoks ekonomi politikalarının gidişatına çevrildi" değerlendirmesini yaptı.



Deutsche Bank iktidar partisi Ak Parti için olumsuz seçim sonuçlarının sıkılaştırıcı ekonomi politikalarında bir geri dönüşe yol açmasının olası olmadığını Türkiye'nin mevcut ortodoks ekonomik çerçevesinin büyük olasılıkla devam edeceğini öngördüğünü söyledi.


Deutsche Bank ekonomi politikalarında bu sürekliliğin ekonominin gerekli yeniden dengelenmesini kolaylaştırmak, dezenflasyonu teşvik etmek ve Türk ekonomisini daha sürdürülebilir bir yörüngeye yönlendirmek için çok önemli olduğunu vurguladı.


Deutsche Bank'ın raporunda "Mevcut politika faizi olan %50'nin, özellikle TL mevduat faizlerine etkin bir şekilde yansıtılabildiği takdirde, ekonomide arzu edilen yeniden dengelenmeyi kolaylaştırmak için yeterince yüksek olduğuna inanıyoruz" değerlendirmeleri yer aldı.