Abone Ol

Derya Tuna: Çok anlamsız buldum

HT Magazin yazarı Esin Övet, Ayşegül Yıldız'ın Derya Tuna'ya olan sözlerini değerlendirdi ve açıklamaları Derya Tuna'ya sordu.

Derya Tuna: Çok anlamsız buldum

Bir insan 20 yıl sonra açıklama yapıyorsa insanın aklına şunlar geliyor:

1- Gündeme gelmek istiyordur.

2- Günah çıkartmak istiyordur.

3- Dipte yatan bir kişi vardır, onun canını acıtmak istiyordur. Falan filan.

Kimden mi bahsediyorum? Tabii ki Ayşegül Yıldız’dan. Posta’dan Oya Çınar’a verdiği röportajda Ayşegül Yıldız, 16 yaşındayken 46’lık İbrahim Tatlıses’le tanıştığını, şimdi 36 yaşında olduğunu ve ne istediğinin farkına vardığını anlatmış. İbrahim Tatlıses’in hayatındaki asıl kadın Derya Tuna’ya da laf sokmadan edememiş. İşte üçüncü şık burada devreye giriyor: Kadının kadına ettiğini kötülük.

Sen 16 yaşında ortaya çıkıyor, 46 yaşında bir adamla ilişki yaşıyorsun. Bu adamla yıllar sonra evlenip bir de çocuk yapıyorsun, 20 sene sonra konuşuyorsun ve “Derya Tuna bana ‘Tekkeyi bekleyen çorba içer’ demişti” diyorsun. “Evet, bu adamın hayatına bir sürü kadın girdi çıktı. Ama evlenmemiş olmasına rağmen Derya Tuna gibi bir gerçek var. Şimdi ben bu gerçeği bir sallayayım” diyor aslında.

Ama öyle olmuyor işte. Ben o dönemleri çok iyi bilen bir muhabirdim. Her gün gazetelerde boy boy manşet olurdu Tatlıses ve kadınları. Sayısız kadınlar olurdu, tek kalan Derya Tuna olurdu. Ve Tatlıses’in hayatına giren her kadın günün birinde döner dolaşır, Derya Tuna’ya laf atardı. Yani kadınlar asıl kadını alt etmeye uğraşırdı.

Bu açıklamalar okuyunca güldüm ama aklıma Derya Tuna geldi. Kendisini çok uzun süredir görmüyorum. Sordum bu açıklamaları. Bana sadece “Çok anlamsız buldum Esin” dedi ve güldü. Ne yapsın? Yıllarca nelerle uğraştı. Hepsi arşivde duruyor. Ayşegül’ün çoluğu çocuğu olmasına rağmen bitmemiş hırsına şaşırdım. O yüzden sormak istedim Derya Tuna’ya. Ama konuşmadı çok fazla. Ne diyeyim? Derya Tuna konuşmazsa uzamaz zaten, Ayşegül de istediğini alamaz.