Abone Ol

Derbide Dört Gol Var Galip Yok

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile Beşiktaş 2-2 berabere kaldı.

Derbide Dört Gol Var Galip Yok

haftanın dev derbisinde Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Sarı lacivertliler 2 kez öne geçtiği maçta 3 puana uzanamadı. Eski Fenerbahçeli Josef de Souza 2 golle puanı aldı. Fenerbahçe'nin lider Trabzonspor ile puan farkı 14'e, Beşiktaş'ın ise 17'ye çıktı.

Kadıköy’de haftanın 4 gollü derbisinde gülen çıkmadı… Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe Ülker Stadı’nda seyircisi önünde ağırladığı Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Haftanın sonucu merakla beklenen derbisinde 2 kez öne geçen sarı lacivertliler Beşiktaş’ın gollerine engel olamayınca 1 puana razı oldu ve zirve yarışında yine puan kaybetti.

2 HAFTADA 5 PUAN KAYBETTİ

Lider Trabzonspor’un da puan kaybettiği geçen hafta Gaziantep’ten eli boş dönerek fırsat tepen Fenerbahçe, çıkış arayan Beşiktaş karşısında da 2 puan bıraktı.

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra Kayserispor galibiyetiyle moral bulan Beşiktaş ise Kadıköy’den de 1 puan çıkarmayı başardı.

ZİRVEYLE FARK AÇILDI

Zirvede Trabzonspor’un haftayı kayıpsız geçmesi ve derbinin berabere tamamlanması şampiyonluk yarışında farkı iyice açtı. 28 puanda kalan Fenerbahçe 14, 25 puanda kalan Beşiktaş ise zirveye 17 puan uzak kaldı.

Fenerbahçe 12. dakikada Fırat Aydınus’un kararı ile penaltı kazandı. Cyle Larin’in, ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

GOL PERDESİ PENALTI İLE AÇILDI

14. dakikada Mesut Özil’in golü Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Mesut Özil, yaptığı vuruşla kaleci Ersin Destanoğlu ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

25’te Beşiktaş, Josef De Souza’nın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Ceza alanında Michy Batshuayi ile yaptığı verkaç sonrasında tekrar topla buluşan Josef De Souza, sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Berke Özer’in solundan ağlara gönderdi.

30’da Fenerbahçe, Mergim Berisha’nın golü ile maçta tekrar öne geçti. Domagoj Vida’nın kısa düşen geri pasında araya giren Diego Rossi’nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kalesini terk eden Ersin Destanoğlu’ndan seken topa Mergim Berisha hareketlendi. Pozisyonu iyi takip eden Mergim Berisha’nın altıpas önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

SON SÖZÜ JOSEF SÖYLEDİ

59’da bir kez daha sahneye çıkan Josef de Souza, maça yeniden denge getirdi. Rıdvan Yılmaz’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Josef De Souza’nın, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Berke Özer’in sağından köşede ağlarla buluştu.