Abone Ol

Depremzedeye iftar yemeğini yoğurt kabında verdiler: Diyanet yöneticileri lüks sofrada!

Diyanet’in Malatya’da verdiği iftarda depremzedeler orucunu çadırda, Diyanet yöneticileri ve özel davetliler ise lüks salonda açtı.

Depremzedeye iftar yemeğini yoğurt kabında verdiler: Diyanet yöneticileri lüks sofrada!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İftar, garip, yoksul, akraba, dost ve komşularımızla buluşma soframız olsun” dedi ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Şubat depreminin vurduğu Malatya’da hayırsever iş insanları ve depremzedeler için düzenlediği iftarda ayrımcılık yapıldı. Skandala imza atılan iftar yemeği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı. Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım, ilçe müftüleri ve iş insanları, belediyenin davet salonunda kurulan masalarda özel mönüden ve porselen tabaklarda yemeğini yedi.

Diyanet Akademisi Başkanı Enver Kaan, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım ile birlikte çadırda kuyruğa giren vatandaşlara makarna dağıttı. Ardından belediyenin davet salonuna geçip özel iftar yemeğini yedi.

Sözcü’den Deniz Ayhan haberine göre, depremzedeler ise belediyenin bahçesine kurulan çadırda yemek kuyruğuna girdi. Kazandan verilen ve plastik yoğurt kaplarına doldurulan soğumuş makarnayı yedi. Çadırdaki makarna dağıtımını Akademi Başkanı Kaan ve Malatya Müftüsü Yıldırım yaptı. İki isim daha sonra kendilerine ayrılan salona geçti. İftara ilişkin fotoğraflar sosyal medyada yer alınca “Yaptığınız ayrımcılık değil mi? Depremzedelere çadırda makarna verirken, kendilerine salonda, sıcak ortamda güzel ikramlar yapılmış. Günah, halka makarna dağıtanlar lüks ve özel yemek yiyor?” yorumları yapıldı.