Abone Ol

Depremden sonra Kayıp 1000 Çocuk Tarikat ve Cemaatlerin Elinde mi?

Depremin ilk günlerinden bu yana sahada çalışanlar, kayıp depremzede çocuk sayısının 1000’e yaklaştığını öne sürüyor

Depremden sonra Kayıp 1000 Çocuk Tarikat ve Cemaatlerin Elinde mi?

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey, derneklerine de kayıp çocuklarla ilgili ihbarlar geldiğini söyledi. Tozbey, “Özellikle depremde zarar görmüş refakatsiz çocuklarımızın toplu olarak Kuran kursu altında tarikat ve cemaatlere yönlendirildikleri, devlet kurumları yerine bu cemaatlerin evlerinde tutulduklarına dair ihbarlar alıyoruz. Bizim kanaatimiz de kayıp çocuk sayısının bine yakın olduğu yönünde” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Tozbey, bu gibi durumlarda sosyal medyada ya da bireylerin kendi sosyal çevrelerinde depremden zarar görmüş çocuk görüldüğünde durumun delillendirilmesi gerektiğini söyledi. Tozbey, “Çocuğun durumunu kayda almamız veya fotoğrafını çekmemiz gerekiyor. Nerelere götürüldüklerini öğrenmeye çalışmalıyız. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne başvurabileceğimiz gibi, ilgili sivil toplum örgütlerine olayları aktarmalıyız” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuluhan Tekelioğlu da, “1000’e yakın çocuğun kayıp olduğu yönünde iddialar var ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sayının 292 olduğunu söylüyor. Burada bir uyuşmazlık var. Herkes bütün bilgileri şeffaflıkla öğrenme hakkına sahip. Eğer 1000’e yakın kayıp çocuk varsa bu dehşet verici. Koruyucu aile yönetmeliğinin neye göre düzenlendiği, neden çocukları bu kadar hızlı ailelere vermek için seferberlik başladığı ciddiyetle incelenmeli” dedi.