Abone Ol

CHP AFAD’ın bağış miktarı açıklamasını Acun'la çürüttü

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Acun Ilıcalı'nın kanalında toplanan deprem yardımları miktarı ile AFAD'ın açıklamasını kıyaslayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

CHP AFAD’ın bağış miktarı açıklamasını Acun'la çürüttü

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kızılay'daki Bağış Skandalı ile ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Engin Altay özetle şunları söyledi:

Eskiden Türkiye'de vergi kaçırmak isteyenler ya da Kızılay Başkanı'nın ifadesiyle vergiden kaçmak isteyenler vergi cenneti adaları üzerinden vergi kaçakçılığı yaparlardı.

Şimdi bu işi üzülerek ve utanarak söylüyorum ki bu işi Kızılay üzerinden yapmak, Allah'tan korkmamak ve milletten utanmamaktır. Daha da ötesi Kızılay'ın böyle bir hırsızlığa alet olmasıdır.

Özel bir şirket var Başkent Gaz. Devletin parasını bağış yapmak suretiyle kendine prim sağlıyor. Devletin parasını yetkisiz bir şekilde kullanmak cüretkarlığını gösteriyor. Devletin parasıyla bağış yapmak en naif ifadeyle utanmazlıktır.

Daha da vahimi Kızılay Başkanı'nın "Bu vergi kaçırma değil, vergiden kaçınmadır" diye değerlendirmesidir. Bu Allah'tan korkmamak, kuldan utanmamaktır.

Türkiye'yi şok etmiştir bu durum. Kızılay artık kamu yararına çalışan değil, kamu zararınıa çalışan dernek yaftasını da tabelasına çakmıştır. Kızılay bunu haketmiyor. Kızılay Başkanı'nın vakit kaybetmeden yönetimiyle birlikte istifa etmesi gerekir. Türk Kızılay'ı hiç hak etmediği bir güven kaybıyla karşı karşıyadır. Ak Parti yönetiminin Ensar Vakfı'na yönelik ilgisini biliyoruz.

Kendi paralarını diledikleri gibi bu vakıflara verebilirler ama devletin parasını Kızılay üzerinden vergiden kaçırmak suretiyle bu vakfın emrine vermeleri kabul edilebilir bir tablo değildir. Kızılay Recep Tayyip Erdoğan'ın değildir. Kızılay Kerem Kınık'ın da değildir. Kızılay 82 milyon milletimizindir.

Kerem Kınık döneminden sonra Kızılay'ın bağış ve yardım gelirlerinin 2 bin 58 kat artış gösteriyor. Maliye Bakanlığı'nı uyarıyorum. Kerem Kınık dönemiyle birlikte Kızılay kirli bir makanizmanın çarkı olmuş.

ERDOĞAN'IN DEPREM VERGİLERİ AÇIKLAMASI

Deprem vergileri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt veren Altay, "Sayın Erdoğan Paşa Paşa Hesap Vereceksin" dedi.

Engin Altay daha sonra Acun Ilıcalı'nın tweetini ile AFAD'ın açıklamasını göstererek, yardım miktarları arasındaki farkın çelişkili olduğunu ifade etti.

Altay konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sadece iki günde 2 milyonluk bir kayıptan bahsediyoruz. Acun Ilıcalı'nın programı dışında hiçkimse mi yardım etmedi? Etti arkadaşlar. Şimdi bunu sormayalım mı? Bizim bunları sormak görevimiz. Hesabını vermeye zamanım yok ne demek?

Acun Ilıcalı tweetinde geçen pazar akşamı toplanan yardım tutarının AFAD hesaplarına geçmesiyle birlikte 73 milyona TL'ye ulaştığını kaydetmişti. Acun Ilıcalı toplanan yardım tutarının görsellerini de yine Twitter hesabından paylaştı.

Ancak AFAD Acun Ilıcalı'nın paylaşımından iki gün sonra yaptığı açıklamada toplamda 71.909.957 TL yardım toplandığını duyurmuştu.

cumhuriyet