Abone Ol

Deprem geliyor: 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir

Türkiye, 6 Şubat'ta tarihinin en yıkıcı depremlerinden birini yaşadı. Gözler şimdi yıllardır beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi.

Deprem geliyor: 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir

Uzmanlara göre yaşanabilecek 7 şiddetindeki olası büyük Marmara depreminde Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Ataköy, Büyükçekmece başı çekiyor.

Uzmanlar Marmara depremi için uyarılarını sıralamaya devam ediyor. Son olarak Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi, riskli bölgeleri sıraladı.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir.

Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları."

NEDEN BU İLÇELER RİSK ALTINDA?

Yoshinori Moriwaki, "99 depreminde bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000 yılından önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak."

Megakentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam etse de "tabut bina" sayısı çok fazla. Japon deprem uzmanı da "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım" sözeriyle bir kez daha uyardı.

KAYNAK: CNN TÜRK