Abone Ol

Deprem bölgesinde TOKİ konutları kuralarına Erdoğan'ın ziyareti ayarı

CHP'li Kaya, "Deprem konutlarını da siyasetin merkezine aldınız" diye tepki gösterdi

Deprem bölgesinde TOKİ konutları kuralarına Erdoğan'ın ziyareti ayarı

11 ili kapsayan deprem bölgesinde TOKİ konutları kuralarının, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti” nedeniyle ertelendiği belirtildi. AFAD, 1 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanan çekiliş için deprem bölgelerindeki muhtarlara, “Çekilişin günü ve saati ayrıca belirtilecektir” mesajı attı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, kura tarihinin, “Deprem bölgelerinde çekilişin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağı” gerekçesiyle ertelendiği ifade edildi. Karara CHP Milletvekili Asu Kaya tepki gösterdi. 

TOKİ kuralarının heyecanla beklendiği deprem bölgelerindeki muhtarlara AFAD yöneticileri tarafından bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Yazıda, 1 Şubat’ta tüm illerde eş zamanlı yapılması planlanan TOKİ kuralarının ertelendiği kaydedildi. Erteleme gerekçesi olarak ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılımı ile deprem yaşayan her ilde ayrı ayrı çekiliş yapılacağı bildirilmiştir. Çekiliş günü ve saatinin netleştiğinde bilgisinin ayrıca verileceği belirtilmiştir” ifadesi kullanıldı.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, “6 Şubat 2023’ten bugüne geçen zaman, depremzedeler için çok çetin bir mücadeleye sahne oldu. Depremzedeler, ‘Biz mi kurtulduk yoksa gidenler mi kurtuldu’ diyor. AKP iktidarı deprem bölgesinin sesini duymuyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Depremzedelere bir yıl içerisinde eşyalı konutlarını teslim edeceğiz” sözünü anımsatan Kaya, şunları kaydetti:

“Depremzede bir umut beklemeye başladı. Konutların çok az kısmını tamamladılar. ‘1 Şubat'ta merkezi kura sistemiyle kuraları çekeceğiz ve depremzedelere vereceğiz’ dediler. Şimdi, süresiz şekilde bu kuraların ertelendiğini söylüyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek deprem illerini gezecek ve kuraları kendi elleriyle çekecekmiş. Deprem konutları siyaset üstü olmalıdır dedik ama siz bu sesi hiçbir zaman için duymak istemediniz. Deprem konutlarını da siyasetin merkezine aldınız, propaganda aracı haline getirdiniz. Deprem konutlarını bir gün dahi geciktirmeden deprem konutlarının kurasını çekin ve hak sahiplerine verin.”