Abone Ol

Denizi olmayan Eskişehir’de plaj sezonu açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentpark içinde yer alan yapay plajda yürüttüğü hazırlık çalışmaları tamamlandı ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Denizi olmayan Eskişehir’de plaj sezonu açıldı

Büyükşehir Belediyesi, kent halkı ile şehir dışından gelen turistlerin büyük beğenisini toplayan ve yaz boyunca kullanılan yapay plajdaki hazırlık çalışmalarını tamamlayarak halkın kullanımına açtı. Türkiye’de, denizi olmayan ancak yapay plajı ile dünyaya örnek olan Eskişehir’de vatandaşlar sıcak havaların tadını artık Kentpark’ta denize girerek çıkaracak. Vatandaşlar, 330 metre uzunluğundaki plajın yanı sıra hafta içi eğitim amaçlı kullanılan olimpik havuzdan hafta sonları da yararlanabilecek. Plaj suyunun sağlık kontrollerinin ve plajın genel temizliğinin düzenli olarak yapıldığını belirten plaj yetkilileri, Ramazan Bayramı’nda da plajın vatandaşlara hizmet vereceğini ifade ettiler.
Kent Park’ta açılan plaj, yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hafta içi 10 lira, hafta sonu 16 yaş altı için 10 lira, 16 yaş üstü için ise 15 lira karşılığında hizmet verecek.
(İHA)
Denizi olmayan Eskişehir’de plaj sezonu açıldı - Resim: 1
Denizi olmayan Eskişehir’de plaj sezonu açıldı - Resim: 2