Abone Ol

Deniz Zeyrek: CHP’liler atlet fotoğrafına tepkiliydi, ama Erdoğan eleştirince sahip çıktılar

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, bugün köşesinde "Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını CHP'liler eleştiriyordu fakat Erdoğan eleştirdikten sonra CHP'liler atletli fotoğrafı savunmaya başladılar" dedi.

Atletli poza CHP'liler tepkiliydi, Erdoğan'ı duyunca

Fotoğraf Salı günü “Vatandaş Kemal” başlığı ile Hürriyet’te yayınlandıktan sonra iyi bir iletişimciye sordum: “Sen ne düşünüyorsun?”

“Ben olsam öyle bir fotoğraf verdirmezdim” dedi ve ekledi: “Siyasal iletişimde kıyafet, imaj çok önemlidir. Beyaz gömlek, Lacivert ya da siyaha yakın takım elbiseler, kırmızı kravatlar güven verir. Atletli fotoğraf, 432 kilometrelik yürüyüşte sembol haline gelen ‘beyaz gömlekli adalet dövizi taşıyan Kılıçdaroğlu’ fotoğrafının önüne geçebilir..”

…Ancak, salı akşam saatlerinde durum değişti. Bilumum sosyal medya ve anlık iletişim uygulamalarından Atatürk’ün mayolu fotoğrafları yağmaya başladı. Şortun üzerindeki beyaz askılı mayo, atlet gibi duruyordu. Atletli fotoğrafı eleştiren bir iki CHP’li de aynı fotoğrafı paylaştı.

Anladım ki fotoğrafların tamamı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Atatürk’ün atletle fotoğraf çektirdiğine şahit oldun mu” sözlerine tepki olarak paylaşılıyordu.

Anlayacağınız, CHP’lilerin bile tepkili olduğu bir fotoğraf, Erdoğan eleştirdikten sonra savunulur hale gelmişti.