Abone Ol

Deniz Yücel kimdir? Gazeteci Deniz Yücel neden tutuklanmıştı?

Gazeteci Deniz Yücel bugün serbest kaldı. Peki Deniz Yücel kimdir neden tutuklandı? Almanya, Türkiye'de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan altı Alman vatandaşının serbest bırakılmasını talep ediyordu.

Deniz Yücel kimdir? Gazeteci Deniz Yücel neden tutuklanmıştı?

Türkiye’de tutuklu bulunan Deniz Yücel serbest kaldı. Gazeteci Deniz Yücel geçen yıl 14 Şubat’ta İstanbul’da kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış, 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Avukatının duyurduğu serbest kaldı açıklaması sonrası yeniden gündeme gelen Deniz Yücel ile ilgili merak edilenleri derledik…

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

Almanya'nın önemli gazetelerinden Die Welt'in Türkiye temsilciliğini yapan Deniz Yücel, 10 Eylül 1973 Almanya doğumludur. Gazeteciliğinin yanı sıra köşe yazıları ve yazarlığıyla da bilinmektedir.

Berlin Özgür Üniversitesi'nde siyaset bilimi okumuş, 1999 yılında serbest gazeteci olarak meslek hayatına başlamıştır. 2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesi, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetelerinde çalışmıştır. Yücel aynı zamanda yazdığı köşe yazılarıyla da tartışılan gazetecilerden biri olmuştur. 2015 yılında Die Welt gazetesine geçmiş ve gazetenin Türkiye temsilciliğini üstlenmiştir.

Deniz Yücel 2011 yılında Kurt Tucholsky Edebi Yayıncılık ödülüne layık görülmüş. 2014 yılında bir grup gazeteci arkadaşıyla birlikte Hate Poetry adı altında oluşturdukları ırkçılık karşıtı gösteri için Almanya'da yılın gazetecisi seçilmiştir.

Yücel'in 2014 yılında yayımladığı ve Gezi Parkı Protestolarını esas alarak bir “Muhalif Türkiye” portresi çizdiği taksim İst Überll (Her Yer Taksim) isminde bir kitabı bulunmaktadır. Hem Türk hem Alman vatandaşlığı bulunuyor.