Abone Ol

Deniz Seki'nin adalet isyanı: Bu zulüm bitsin...

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hükümlü bulunan şarkıcı Deniz Seki, sevenlerine 3 sayfalık mektup yolladı.

Deniz Seki'nin adalet isyanı: Bu zulüm bitsin...

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınlanan mektupta Deniz Seki şu ifadeleri kullandı:

“GECİKEN ADALET ZULÜMDÜR"

“Merhaba, hayatım boyunca biriktirdiğim insanlar, merhaba!!! Bildiğiniz bir hikayedir belki. Çok eski günlerde bir ülke varmış, biri ölürse kocaman bir çan çalar ama bu çan da kişinin statüsüne göre çalarmış. Ne demek bu? Eşraftan biri ölürse çan iki defa çalarmış. Bir devlet adamı öldü, üç defa. Kral öldüğündede dört defa. Herkes kimin öldüğünü az çok anlarmış. O gün şehrin mahkemesinde bir dava varmış. Halk, yargılananın suçsuz olduğunu bilmekte ama yargıya güveninden sesini çıkarmayıp, kararı beklemekteymiş. Karar açıklanmış ve herkesin suçsuz dediği sanık maalesef mahkum olmuştur. Halk konuşa konuşa işinin başına dönerken, birden çan sesi duyulmuş. Birinci çalışta, “Acaba kim ödü?" İkinci çalışta, “Eşraftan kim?", Üçüncü çalışta, “Devlet adamı", Dördüncü çalışta, “Eyvah! Demek ki kral öldü", Fakat çan bir kez daha çalar. İşte bunun anlamını hiç kimse bilmez. Çanın bulunduğu tepeye koşar halk, çanı çalan adam oradadır ve açıklar; “Kraldan daha önemli bir şey var. Bugün adalet öldü." İşte ben geçmişte çanı 5 kere çaldırtmış biriyim. Hani denir ya; 'Geciken adalet adalet değildir' diye, eksik bir söz olduğunu burada anladım; Geciken Adalet Zulümdür!"


“948 GÜNDÜR ADALET BEKLİYORUM"

Mektubunda “16 Kasım 2016 tarihi benim için 2 sene önce girdiğim cezaevindeki 730 günümün adıdır" ifadelerine yer veren Deniz Seki, “Yani iki seneyi doldurduğum tarihtir. 2009'da kabusumun başladığı 218 günlük tutukluluk sürecimle beraber tam tamına 948 gündür tavan ve tabanla birlikte 6 duvar arasında demir kapılar ardında adalet bekliyorum. Hayatımdan giden yıl sayısı ise şimdilik 7. Bilmiyorum tutkuyla bağlı olduğunuz sanatınızdan, şarkılarınızdan, ideallerinizden, sevdiklerinizden ayrılmak durumunda bırakılıp bu hale getirilseydiniz, duygularınız için siz daha doğru kelimeler bulabilir miydiniz? Ben bulamıyorum. Bu nedenle bu mektubumu kısa tutuyorum" dedi.


“SİZLERLE AYNI GÖKKUŞAĞININ ALTINDA BULUŞACAĞIM GÜNÜ BEKLİYORUM"

Deniz Seki mektubunun sonunda şu ifadelerle tamamladı: “ Beni burada yalnızlaştırmayan başta ailem, hayat arkadaşım, menajerim, avukatım olmak üzere tüm sanatçı dostlarıma, DSFC'ye, sevenlerime beni bu 6 duvar arasında yalnız bırakmadıkları, bana inandıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerle aynı gökkuşağının altında buluşacağım günü ümitle bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla Deniz Seki." dha