Abone Ol

Deniz Gezmiş'in ailesi idamı nasıl izledi? İşte bu sorunun yanıtı!!!

Hatırla Sevgili'nin son bölümünde, Deniz Gezmiş'in asılma sahnesini ailesi nasıl izledi?

Deniz Gezmiş'in ailesi idamı nasıl izledi? İşte bu sorunun yanıtı!!!

'Hatırla Sevgili'nin son bölümünde kardeşi Deniz Gezmiş'in asılmasını TV'de izleyen Bora Gezmiş "Çok duygulandım ama kardeşimle annem izleyemedi" dedi..

Yakın siyasi tarihin önemli olaylarını konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilmelerinin yer alması büyük ilgi çekti. atv yönetimi ve dizinin yapımcısı Sis Yapım, izleyicilerden gelen istek üzerine son bölümü bu akşam tekrar gösterme kararı aldı. Dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının gösterilmesi idam edilen gençlerin aileleri ve arkadaşları tarafından da izlendi. Kardeşi Deniz Gezmiş'in idamını görmek istemediğini belirten Bora Gezmiş, diziyi izlerken hissettiklerini şöyle anlattı:

'CENAZESİNE BAKMADIM'

"Aslında bu kadar yıldan sonra insan kendini bu olaya alıştırıyor. Kardeşim idam edildiği zaman ben cenazesine bakmadım. Babamlar baktı. Nasıl gördüysem hatırası da öyle kalsın istedim. Ama 'Hatırla Sevgili'nin son bölümündeki bu sahneyi seyrettim. Tabii insanın duygulanmaması da mümkün değil. Çok duygulandım. Ama kardeşim ve annem izlemedi. Tabii kolay değil. 35 yıl geçmesine rağmen hiç unutamadık"

AKTÖRE 'DENİZ' DEDİ

Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı aynı zamanda onunla birlikte aynı davada yargılanan Mustafa Yalçıner de diziyi takip edenlerden. "Hatırla Sevgili"nin danışmanlığını da yapan Yalçıner, "Sahneler beni çok etkiledi. Bunda Deniz Gezmiş'i oynayan Barış Koçak'ın da ciddi payı var" dedi. Barış Kolçak'ın olağanüstü derecede Deniz Gezmiş'e benzediğini söyleyen Yalçıner şöyle devam etti: "Dizi için Barış Koçak'a Deniz Gezmiş'i anlattım. Halini hareketlerini davranışlarını aktarmaya çalıştım. Mimikleri jestleri nasıldır diye teker teker gösterdim. Ama bunları ona söylerken boş bulunup 'Deniz' dediğim de çok oldu."

Yoğun istek üzerine yeniden

Hatırla Sevgili'nin yüreklere dokunan 58. bölümü kaçıranların ve yeniden izlemek isteyenlerin yoğun isteği üzerine tekrar atv'de! Bu akşamki bölümde: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hücrelerinden alınır. Mücadeleleri boyunca tek bir cana kıymamış, yirmili yaşlarının başındaki üç genç, idam cezalarının infaz edileceğinden habersiz darağacına doğru ilerler...

Sabah