Abone Ol

Demirtaş'tan şok iddia: Devlet katliam yaptı, açıklamıyor

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'na konuşan Selahattin Demirtaş, Cizre'de bir vahşet yaşandığını ve hükümetin bunu HDP'yi suçlayarak geçiştirmeye çalıştığını belirtti.

Demirtaş'tan şok iddia: Devlet katliam yaptı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Cizre ilçesinde toplu katliam yapıldığını ve bunun açıklanamadığını öne sürdü.

TRT'nin pazar günü duyurduğu 'Cizre'de bir bodrum katındaki 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi' iddiası, pazartesi günü Şırnak Valiliği ve Başbakan tarafından yalanlanlandı, ölü sayısının 10 olduğu söylendi.

Ancak bodrum katındakilerin akıbeti belirsiz.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'na konuşan Demirtaş, Cizre'de bir vahşet yaşandığını ve hükümetin bunu HDP'yi suçlayarak geçiştirmeye çalıştığını belirtti.

HDP lideri, Cizre'de günlerdir bir evin bodrum katında mahsur olan kişilerle ilgili olarak ise "Kanaatimiz odur ki bodrumdaki insanların hepsi öldürüldü" dedi.

"O bodrumun civarındaki bir kaç binada toplam 70-90 kadar insan var"diye konuşan Demirtaş, Cizre'de çatışma yaşanmadığını, yaşananın tank ve top saldırısı olduğunu kaydetti.

Demirtaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cizre'deki duruma inanmak istemiyor. Çünkü bu çağda hükümetin böyle vicdansız olabileceğine inanılmıyor. Ama durum bu...

"Cizre şimdi Roboski, Suruç, Ankara gibi tarihe geçiyor. Ama insanlık tarihi bir yandan katliam, bir yandan da direniş tarihi."

HDP'li Sarıyıldız: 10 kişi öldürüldüyse geri kalanı nerede?
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, TRT'nin haberinin geri çekilmesiyle 'ölümün sıradanlaştırılmaya' çalışıldığını belirten Sarıyıldız, ''10 kişi öldürüldüyse geri kalanlar hastanede ya da emniyette değillerse neredeler'' dedi.


TRT, haberini geri çekmişti
TRT Haber televizyonu Pazar akşamı "Son dakika" bandıyla duyurduğu bir haberde, "Güvenlik güçleri, Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" demişti.

Haber, televizyonun internet sitesinde de yayımlanmıştı.

TRT'nin pazar günü duyurduğu haber, daha sonra haber geri çekilmişti.

Cizre'deki operasyonun kısa süre içinde tamamlanacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu '60 kişinin öldürüldüğü' iddiasını yalanlanlarken, sadece Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya itibar edilmesini istedi.

Şırnak Valiliği açıklamasında, "İlimiz Cizre ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Davutoğlu bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında da Cizre'de kamu düzeninin sağlanacağını söyledi.

BBC TÜRKÇE