Abone Ol

Demirtaş’tan Financial Times’a Kılıçdaroğlu Açıklaması: Kürtler Umutlu

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Kürt seçmenin belirleyici faktör olacağını söyledi.

Demirtaş’tan Financial Times’a Kılıçdaroğlu Açıklaması: Kürtler Umutlu

Cezaevinden Britanya'nın önde gelen finans yayınlarından Financial Times'ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Kürt seçmenin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmedi. Bu seçimde Kürtler belirleyici olacak."

Demirtaş, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini" belirtti.

"Kürtler ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem veriyor" diyen Demirtaş, aynı zamanda Kürt seçmenin CHP liderinin kampanyasından "umutlu" olduğunu, ancak kesin bir karar vermeden önce sürecin biraz ilerlemesini bekleyeceklerini söyledi.

"Türkiye adım adım otoriter bir rejime dönüştü" diyen Demirtaş, "Eğer Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapmış olacak."

Demirtaş, "Erdoğan toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardı. Muhalefetin birlik olması sadece kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için değil, seçimi kazanmak için de önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, "Siyaseti asla bırakmadım ve mücadelenin içinde yer almaya çalışıyorum. Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra da bunu söyleyebilecek mi göreceğiz."