Abone Ol

Demirtaş: Beyaz Show'da suç işlenmedi

Doğan Medya'yı sert sözlerle eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sarayla pazarlık yaptınız. 4 şartı yerine getirdiniz, Bodrum'daki yat limanını geri aldınız." dedi

Demirtaş: Beyaz Show'da suç işlenmedi

Parlamentoda çoğunluğun halka, millete değil saraya tabi olduğunu savunan Demirtaş, ne istiyorsa onun yapıldığını söyledi. Bugün yaşanılanların çok bilinçli, adım adım örülmüş bir siyasetin sonucu olduğunu belirten Demirtaş, bunların "Başkanlık olmazsa zaten Parlamento yönetilemiyor"un adımları olduğunu kaydetti. "Darbeyle elde edilmiş başkanlık sistemi böyle yürüyor." diyen Demirtaş, bir fıkraya atıfta bulunarak "Bu, işin lelesi'dir. Hele bir de bunun lolo'su var." ifadelerini kullandı.

Konuyu Doğan medya grubuna getiren Demirtaş, kendilerinin medya-siyaset ilişkisi dışında asla bir başka ilişki kurmadıklarını kaydetti. Doğan medyanın da buna dahil olduğunu dile getiren Demirtaş, hiçbir medyadan ayrımcılık, torpil görmediklerini, istenmesi halinde kayıtlara bakılabileceğini belirtti.

600'DEN FAZLA YEREL VE ULUSAL DÜZEYDE KANAL AKP'YE ÇALIŞIYOR

"Biz bir programda da dermizi anlatabiliriz; siz bin programdan çıksanız da kendi kirinizden kurtulamazsınız." diyen Demirtaş, 600'den fazla yerel ve ulusal düzeyde kanalın AK Parti'ye çalıştığını ama yetmediğini vurguladı. Barış kelimesini duyunca paniklediklerini ifade eden Demirtaş, bunların yetmediğini, herkesin biat etmesini istediklerini söyledi.

AK Parti hükümeti ile Doğan Grubu arasında Bodrum yat işletmesinin gruba teslimi konusunda bir anlaşma yapıldığı ve karşılığında da AK Parti'nin bazı talepleri olduğu yönündeki iddiasıyla ilgili "Bodrum marinası sözleşmesinin iptali yolunda tarafımıza yapılmış olan tebligata, tamamen hukuki gerekçelerle yapmış olduğumuz itiraz kabul görmüş ve idari karar durdurulmuştur." açıklamasını hatırlatan Demirtaş, hukuki sürece ilişkin belgelerin açıklanmasını istedi. "Hukuki süreç değil, sarayla pazarlık yaptınız. 4 şartı yerine getirdiniz, Bodrum'daki yat limanını geri aldınız." diyen Demirtaş, hükümetin, sarayın işte böyle medyayı teslim aldığını kaydetti.

BİZ DİK DURUYORUZ

"Biz dik duruyoruz, sallanan sizsiniz. Biatın, köleliğin sınırı yoktur, yapmayın bunu." diyen Demirtaş, konuyu Cuma akşamı Beyaz Show'da yaptığı açıklamalarda ülkenin gündemini değiştiren Ayşe Çelik olayına getirdi. Programda kanalın bir suç işlemediğini ifade eden Demirtaş, Ayşe Çelik'in açıklamalarını okudu. "Konuşanın adı Ayşe mi öğretmen mi; bilemeyiz, hiç fark etmez ama söyledikleri doğru." diyen Demirtaş, "Kimseyi suçlamıyor, insani çağrı yapıyor. Ne hikmetse AKP üstüne alınıyor. Biri katil diye bağırınca, bunlar ayağa kalkıyor. Bir dur bakalım; bak burda adın geçmiyor. Barış kelimesinden korkacak bu kadar ne yaptın? Bu konuşmanın altına imza atmayacak insan değildir; insanlığını sorgulasın önce." dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ARKASINDAYIM DEYİN, SONRA NE YAPARSANIZ YAPIN

Bugünün cumhurbaşkanı, dönemin başbakanının gece gündüz çözüm sürecinde bunu söylediğini dile getiren Demirtaş, tartışmaların suçlunun üstünü ışık tutulmasından kaynaklandığını savundu. Mevzunun programcı veya telefonda konuşan olmadığını, sorunun dinleyenler olduğunu dile getiren Demirtaş, "Gün gelecek, bu özürden dolayı da özür dileyecekler. Ahmet Kaya mevzusunda olduğu gibi." ifadelerini kullandı.

Rize'de bir mafya liderine ait olduğunu söylediği konuşma metnini eline alan Demirtaş, metni okuduktan sonra "Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayım deyin, ondan sonra ne yaparsanız yapın. Önce biat edin, sonra önemli değil; bebek öldürün soruşturulmazsınız, çünkü Tayyip Erdoğan hukukuna tabisiniz." şeklinde konuştu.

Kendilerine yönelik "Bunlar Türkiye partisi olmaktan çıktılar." diyenlerin gidişatının iyi olmadığını belirten Demirtaş, kendilerinin değişmediğini, ihtiyaç da duymadıklarını ifade ederek bölünmeden, parçalanmadan değil, birlikten, kardeşlikten yana olduklarını kaydetti.

İSLAMIN EN BÜYÜK DÜŞMANI SİZSİNİZ

"İslamın en büyük düşmanı sizsiniz. Suçun, günahı olmayan bin din yarattınız." diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Öyle bir dinki hırsızlık yapıp fetvasını veriyorsunuz. Hırsızlığı, sizler ödüllendiriyorsunuz. Sizin ortamınızda ahlaksızlık serbest. İslam'da bunlar yasak, cezası var ama sizde yok. Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) mi bakacağız; yoksa sizin efendinize mi bakacağız?"

Anayasa Uzlaşma Komisyonuna üyelik konusunda ise Demirtaş, "Yarın MYK'da değerlendireceğiz. Henüz olumlu yada olumsuz karar vermedik. AKP tarafından yeni anayasa yapılacağına inanmıyoruz. Çünkü pratiğe bakıyoruz." dedi. Demirtaş, yeni bir zihniyet yeni bir devlet anlayışı olmadıkça anayasa yapılamayacağını savundu.