Abone Ol

Demirtaş'tan Bahçeli ve Erdoğan'a EYT göndermesi: Emekliliği hak eden 2 kişi daha var

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!" ifadesini kullandı

Demirtaş'tan Bahçeli ve Erdoğan'a EYT göndermesi: Emekliliği hak eden 2 kişi daha var

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Demirtaş (EYT) kararıyla ilgili olarak; "EYT için yıllardır direnenler 'söke söke alırız'ın resmini yaptılar. Helal olsun ve de selam olsun. Bu direnişin öncü seslerinden, yürekli kadın Gönül Boran’a da tebrikler. Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!"

 Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'ye yönelik açıklamalarına da cevap verdi: 

"Soylu’nun Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon 'adam' demişim.)"

Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dönük hakarete de tepki gösterdi: 

"Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma… Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!" 

Ne olmuştu?

İstanbul Tuzla Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Türel Ağyol, iki liderin önceki gün gerçekleştirdiği görüşmeye dair fotoğrafa "Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz" yorumunu yapmıştı; gelen tepkiler üzerine ise şu mesajı paylaşmıştı: 

"(...) Yaptığım yoruma hiç aklımın ucundan bile geçmeyecek şekilde benzetmeler yapıldı. Gün içinde özelden arayan herkese orada 'ironi' yaptığımı çünkü her görüşmeden sonra bir ses kaydı veya görüntü paylaşıldığını (en son İmamoğlu olayı gibi) söyledim buna istinaden de umarım bir ses kaydı veya görüntü sızdırırlar da tekrar paylaşım yaparım mantığı takındım.

Maksadım dışına taşan ve Allah şahit ki aklımdan geçmeyen bir şekilde karşıma çıkan bu üzücü paylaşımımdan dolayı sayın Meral Akşener başta olmak üzere herkesten özür dilerim."