Abone Ol

Demirtaş: Erdoğan benden korktuğu için cezaevinde tutuyor

4 Kasım 2016'da tutuklanan ve 3 yıl 11 aydır cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24 yazarı Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı

Demirtaş: Erdoğan benden korktuğu için cezaevinde tutuyor

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddiaları eşliğinde 4 Kasım 2016'da tutuklanan ve 3 yıl 11 aydır cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halen Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunuyor.

Demirtaş, avukatları aracılığıyla Şirin Payzın'ın gönderdiği sorulara yazılı yanıtlarını gönderdi. Demirtaş "tutuklu değil, siyasi rehine olduğunu" belirtirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "kendisinden çekindiğini" söylüyor.

2009 yılından beri 20 binden fazla HDP'linin gözaltına alındığını veya tutuklandığını belirten Demirtaş, altı yıl önceki Kobani eylemleri gerekçe gösterilerek yürütülen son operasyonla "kamuoyuna yönelik korkutma mesajının daha net ve üst düzeyde verilmek istendiğini" düşünüyor.

Demirtaş, sadece bir seçim işbirliği olmadığının altını çizdiği "Demokrasi bloğu"nu hayata geçirmenin zor olmadığını vurgularken, "Demokrasi bloku ne kadar erken kurulursa hem AKP - MHP'nin yol açtığı tahribatın önüne geçilir hem de seçim için hükümete yönelik baskı artar. Daha da önemlisi, topluma ciddi ve gerçekçi bir alternatif sunulmuş olur.

Böylece de umut ve cesaret artar" diyor. Muhalefet partilerinin HDP ile yan yana gelmekte sergiledikleri çekinceyi eleştirirken, bu yönde bir ittifaka seçmenlerin hazır olduğunu, ancak parti yönetimlerinin bu anlayışın gerisinde bulunduğunu kaydeden Demirtaş, "Yan yana geldikten sonraki iki üç günde yaşanacak trol saldırısına direnecek cesareti olmayanlar yarın ülkeyi nasıl yönetecekler? Ya da bu güveni topluma nasıl verecekler, merak ediyorum" görüşünü dile getiriyor.

Röportajın devamı için tıklayınız