Abone Ol

Demirören Aydın Doğan'dan 500 Milyon Dolar'ı geri ister mi?

Medyafaresi.com kulis haber- Türkiye'nin en büyük medya imparatoruyken, şirketlerini paket halinde Erdoğan Demirören'e satarak medyadan bir anda çekilen Aydın Doğan cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Demirören Aydın Doğan'dan 500 Milyon Dolar'ı geri ister mi?

Medyafaresi.com özel haber-

Aydın Doğan Hürriyet, Kanal D, Cnn Türk, DHA, Posta, Fanatik ve diğer medya kuruluşlarını 1.2 Milyar Dolara sattı. Borçları düşülünce Demirören Grubu Aydın Doğan'a 890 Milyon Dolar ödeme yaptı.

Aydın Doğan'ın medyadan elini eteğini çekti. Türkiye'de önce 24 Haziran seçimlerinin ardından Dolar uçuşa geçti. Satışın gerçekleştiği tarihte Dolar 4 TL'ydi. Yaz aylarında ise 7.30 TL'ye kadar çıktı. Şu günlerde de 5.20 TL civarında seyrediyor.

Demirören Grubu Doğan Medya Grubu şirketlerini aldıktan sonra yayın politikalarındaki değişikliklerin de etkisiyle gazetelerin tirajları, ellerindeki televizyon kanallarının reytingleri düşüşe geçti.

Bu tablo da, "Aydın Doğan'a bu şirketler için değerinden fazla para verdik" diyen Demirören Grubu yöneticilerini kara kara düşünmeye ve yeni çözüm yolları bulamaya zorluyor.

İddiaya göre Demirören Grubu, Aydın Doğan'a bu satışın bedelini ödemek için, 900 milyon dolara yakın paranın neredeyse tamamını devlet bankalarından Dolar üzerinden borçlanmıştı. Ancak satıştan sonra Hürriyet ve Kanal D başta olmak üzere, ellerindeki gazetelerin, televizyonların reklam ve satış gelirleri beklentilerin çok altında kaldı. Demirören Grubu yönetiminin dolar bazlı kredi borçlarını nasıl çevirecekleri merak ediliyor.

Yine iddiaya göre Aydın Doğan'ın en büyük korkusu, Demirören Grubu'nun, "Gel Bakalım Aydın Bey, biz sana Dolar cinsinden çok para ödemişiz, bu paranın yarısını iade et" demesiymiş.

Peki, Demirören Grubu satış değeri olan 1.2 Milyar Doların 500 Milyon Dolar'ını geri isterse Aydın Doğan ne yapacak?

Bir başka konu daha var.

Aydın Doğan'ın ve kızlarının yargılandığı ithal kağıt davasının yanısıra, Petrol Ofisi davası, 28 Şubat'ın sivil uzantıları davası gibi kabusları da var.

Aydın Doğan'ın geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp Şekerbank'a talip olduğu, ancak buradan da elleri boş döndüğü ortaya çıkmıştı.

Yukarıdaki sebeplerle canı hayli sıkkın olan eski medya patronu Aydın Doğan'ın önümüzdeki dönemde Almanya'ya yerleşmeyi düşündüğü konuşuluyor.

Aydın Doğan'ın Almanya'da iş ve siyaset çevreleriyle iyi ilişkileri olduğu biliniyor.

Gelişmeler Medyafaresi.com'da olacak.

Medyafaresi.com