Abone Ol

DEM’deki devir teslim töreninde Erdoğan ve Atatürk’e hakaret iddiası: Bakın ne çıktı...

DEM Partililerin Sur Belediyesi'ndeki devir-teslim töreninde Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiası tartışılmaya devam ederken yeni bir açıdan çekilen görüntüler yayınlandı. Yeni videoda fotoğrafların yerinde olduğu görülürken küfreden şahsın da engelli olduğu belirtildi.

DEM’deki devir teslim töreninde Erdoğan ve Atatürk’e hakaret iddiası: Bakın ne çıktı...

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda DEM Partili yöneticilerin Diyarbakır Sur Belediyesi'nin başkan odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik bir salırı olduğu iddia edilmişti. DEM Partililer iddiaları reddederken iktidara yakın medya organları konuyu manşetine taşıdı.

 Bugün devir teslim töreninin farklı bir açıdan çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Görüntülere göre Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik bir saldırı olmadığı ortaya çıktı. İktidara yakın medya organları, odada giren bir şahsın ifadeleri üzerine duvarda bulunan fotoğrafların kaldırıldığını iddia etmişti. Yayınlanan görüntülerde, makama geliş ve misafirleri uğurlayış sırasında fotoğrafların duvarda bulunduğu görülüyor. İçişleri Bakanı, odada bulunan şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Duvardaki fotoğraflara yönelik sözleri söyleyen şahsın zihinsel engelli olduğu iddia ediliyor.

İDDİALARLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI, GÖZALTI YAPILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iddialarla ilgili müfettiş görevlendirildiğini duyururken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatıldığını bildirdirmişti. Atatürk'e ve Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen şahıs da gözaltına alınmıştı.


DEM PARTİ SÖZCÜSÜ: "ASILSIZ İDDİALAR"
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı. Doğan, "Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?" ifadelerini kullanmıştı.
Odatv.com