Abone Ol

DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu

DEM Parti, yerel seçime az bir süre kala kritik öneme sahip ve dengelerin sürekli değiştiği İstanbul ve 40 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Eş Genel Başkan adaylarının Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olduğunu açıkladı. 

Partinin genel merkezinde konuşan Doğan, "Parti olarak aldığımız tüm kararlarda , buluşmalarımızdaki talepler etkili oldu. Bugün itibarıyla yeni bir aşamadayız. Gelinen aşamada önseçim ve eğilim uzlaşısı kapsamında adaylarımızı açıklamaya devam ediyoruz." dedi. 

Doğan, İstanbul adaylarını duyurmadan önce, "Tüm bu kararları halk oylamalarıyla, önseçim, kent uzlaşısı, eğilim yoklamasıyla aldık dedik ama bizi bu sürece getiren bazı hatırlatmalar da yaptık. Yüzlerce halk buluşması dedik. Alanlardayız sokaklardayız meydanlardayız dedik. DEM Parti çatısı altında yan yana gelen demokrasi güçleriyle birlikte alıyoruz bu kararları dedik. Amacımız bu yürüyüşte o güçleri çoğaltmak bu sesleri yan yana gelmeleri daha da büyütmek dedik en başından beri." ifadelerini kullandı. 

"4 Aralık'ta burada buluşup ilk MYK'da çıkan eğilimi açıkladığımızda bunu parti meclisine götüreceğimizi de söylemiştik." diyen Doğan, adaylarla ilgili değerlendirmeler yapıldığını belirterek, "PM'de bu öneriler konuşuldu ardından yazılı açıklama yapıldı. Gelinen aşamada ben DEM Parti olarak bu yazılı açıklamadan tartışmaları analizleri yorumları değerlendirmeleri bizler de izliyoruz takip ediyoruz tabii ki. Bu açıklamamızdan bazı hatırlatmalar yapma ihtiyacı duyduk. Ogün vereceğimiz kararlar ve kuracağımız stratejik denklemlerle bütün Türkiye halklarına kazandıracağız demişiz. Parti Meclisimizde kamuoyunun merakla beklediği yerel yönetim seçimlerine ilişkin stratejimizin tartışıldığını ve bu kapsamda da neler yapacağımızın maddelendirildiği bir metin paylaşıldı kamuoyuyla." dedi. 

Doğan, önce 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.