Abone Ol

DEM Parti: Başak Demirtaş aday olmak isterse adres DEM Partidir

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü söyledi.

DEM Parti: Başak Demirtaş aday olmak isterse adres DEM Partidir

Başak Demirtaş’ın bu ilden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda da net bir yanıt vermeyen Doğan, "Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir” demekle yetindi.
DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerindeki yol haritası ve CHP ile seçim işbirliği konusunda gelinen noktayı değerlendirmek üzere toplandı.
MYK toplantısı sırasında parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıklamalarda bulundu.

Partinin oy oranı olarak 1. ve 2. olduğu yerlerde önseçim sürecini tamamladıklarını söyleyen Doğan, bu sonuçlara uyacaklarını söyledi.
Haberin başlığını atlayın ve okumaya devam edinÖnerilen haberler

Yeşil Sol Parti’nin olağanüstü kongresinde parti ismi ve eş başkanlar değişecek

YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kararları Resmi Gazete'de: Seçmen listeleri 4-17 Ocak arasında askıda kalacak, 32 ilde oy verme işlemi 16.00'da sona erecek

Yerel seçimlere 2,5 ay kala AKP, CHP ve İYİ Parti kulislerinde adaylarla ilgili neler konuşuluyor?

CHP Parti Meclisi toplandı: Adana, Mersin ve Aydın büyükşehir belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor
Haberin sonu
Doğan, “Sandıktan çıkan adaylarımızı, o şehirleri yönetecek adayları tanıtmak üzere hazırlıklarımıza başladık. Ayın 29'unda Diyarbakır'da yapacağız” dedi.
“Çalışmalar sürüyor”
Ayşegül Doğan, önseçim yapılmayan Batı illerindeki tutumlarının ise henüz netleşmediğini şu sözlerle dile getirdi:
"İstanbul'da DEM Parti ne yapacak, Mersin'de ne yapacak, Hatay'da ne yapacak, Dersim'de ne yapacak? Kamuoyu merak ediyor. Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkındayız. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm seçenekler değerlendiriyor. Belirleyici güç olduğumuzun farkında olarak ince eleyip sık dokuyarak halkların kazanacağı seçenekleri gözeterek hareket ediyoruz."
İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine de Doğan, CHP ile seçim işbirliği çalışmalarının sürdüğünü anımsattı:
“İstanbul çok önemli bir şehir. MYK'deki tartışmalarımızı açıkladım. CHP ile de her iki siyasi partinin ayrı ayrı komisyonları karşılıklı bir şekilde çalışıp, ince eleyip sık dokuyup bir çalışmayı sürdürüyorlar. Henüz çalışma sonuçlanmadığı için bir şey diyemiyorum. Var olan bir bilgiyi paylaşmıyor değiliz.”
Başak Demirtaş aday gösterilecek mi?
Ayşegül Doğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul’dan aday gösterilme olasılığının sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:
"Başak Demirtaş bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinde sahalarda seçimler için çalıştı. Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette bu DEM Parti'dir. Aksi şaşırtıcı olurdu bence.
"Başak Demirtaş'ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor zaten, 'Partimizden bana böyle bir öneri gelmedi' diyor 'Ama partimizden bana bir öneri gelirse ben hazırım' diyor.
"Başak Demirtaş'ın orada şöyle bir vurgusu var; 'Barış ve demokrasinin önünü açacağımıza inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adres DEM Parti'dir.”
İ