Abone Ol

Bakanlıktan Dedemin Fişi'ne küfür incelemesi

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, geçtiğimiz gün fragmanı yayınlanan ‘Dedemin Fişi’ isimli sinema filmini incelemeye aldıklarını söyleyerek, “Kültür faaliyetleri desteklenmelidir ama kültür faaliyetleri küfür faaliyetine dönerse desteklenmez” dedi.

Bakanlıktan Dedemin Fişi'ne küfür incelemesi

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren ‘Dedemin Fişi’ isimli sinema filmindeki Kayseri’yi küçük düşürücü bazı sahnelerin olduğu yönündeki tepkilerin ardından filmi incelemeye aldıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bir kenti küçük düşürücü bir tanımlama varsa yapılması gerekenlerin olduğunu söyledi.

Bakan Elitaş, “Bir şey duydum, tam ne olduğunu anlayamadım ama bir filmle ilgili fragman varmış. Bu fragmanı izleme imkanı bulamadım. Arkadaşlarıma talimat verdim şimdi, izleyip burada eğer bir ilin hak etmediği bir şekilde kötü propagandası yapılıyorsa dünya tarafından marka haline gelmiş, Kayseri ile özdeşleşmiş bir ürünün böylesine kötü bir şekilde yapıldığı, olmayan bir şekilde rezil edecek bir anlamda yapıldığı bir şey var ise ticaret kurallarına da aykırı bir durumdur. Çünkü Kayseri’nin en önemli ticari ürünlerinden birisi pastırma ve sucuk ile ilgili bir konu.

DEDEMİN FİŞİ - FRAGMAN

'UMUYORUM Kİ AYKIRI BİR ŞEY YOKTUR'

İnceledikten sonra öyle bir yanlış varsa, farklı bir intiba uyandıracak durum varsa Kültür Bakanlığı nezdinde hem de Ekonomi Bakanlığı olarak gerekli girişimleri yapmak zorundayız. Hiçbir ile, mahalleye, eve, aileye hakaret etme hakkı yok.

Bugün başarılarıyla, ticari ahlakıyla hakikaten başımızı dik tutan, göğsümüzü kabartan Kayserililerle övünç duyduğumuz bir sürede bizimle ilgili yapılan eğer ahlak dışı bir tanımlama varsa onunla ilgili yapmamız gereken işler vardır diye düşünüyorum.

Diliyorum ki söylendiği gibi değildir, bir sanat faaliyetini engellemek adına değil sadece bir ilin ticari görünümünü ve adını, markasını; adıyla, markasıyla olan bir pozisyonu bir ile kara leke çalınmaysa onunla ilgili ‘dur’ dememiz gerekir. Sanat muhakkak ki doğrudur, her zaman destek verilir, kültür faaliyetleri desteklenmelidir ama kültür faaliyetleri küfür faaliyetine dönerse desteklenmez. Umuyorum ki arkadaşlarımızın yaptığı inceleme sonrasında fragmandaki gibi değildir, gereği neyse yapacağız, yapmalarını söyleyeceğiz” diye konuştu.

İHA