Abone Ol

DEAŞ'lıları öldürmek çok kolay

Danimarka vatandaşı Joanna Palani önce Irak'ta peşmergeye ardından da Suriye'de YPG'ye katılarak DEAŞ'a karşı savaştıktan sonra ülkesine gönderildi.

DEAŞ'lıları öldürmek çok kolay

Irak'ta Peşmerge saflarında ve Suriye'de de terör örgütü PKK'nın silahlı Suriye yapılanması YPG saflarında DEAŞ'a karşı savaştıktan sonra ülkesi Danimarka'ya dönen 23 yaşındaki Joanna Palani yarın mahkemeye çıkacak. The Guardian gazetesinde yer alan habere göre 6 ay hapis cezasıyla karşı karşıya olan Palani'nin Eylül 2015'de bölgeye gitmemesi için bir yıllık seyahat yasağı bulunuyordu. Ancak Palani'nin Katar'ın başkenti Doha'ya Haziran 2016'da gittiğini itiraf ettiği iddia ediliyor.

Joanna Palani'nin İranlı Kürt bir ailenin kızı olduğu ve Irak'ın Ramadi kentindeki bir mülteci kampında dünyaya geldiği biliniyor. 3 yaşındayken ailesi Danimarka'ya göç eden Palani'nin babası ve dedesinin de peşmerge olduğu belirtiliyor.

Joanna Palani daha önce Vice News'a verdiği bir mülakatta  "DEAŞ'lıları öldürmenin çok kolay olduğunu, Esad askerlerininse uzman birer ölüm makinası olduklarını söylemişti.