Abone Ol

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar

Bilindiği üzere çizgiroman dünyasında en çok duyulan 2 şirket var, biri Marvel, diğeri de DC. Birkaç filmi kapsayan "ortak sinema evreni" olayı Marvel tarafından birkaç yıldır güzel bir şekilde yürütülüyor. Şu ana kadar 2 DC kahramanını aynı filmde görmek...

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar

Arrow (2012-)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 1

Şu an 3. sezonunda olan Arrow dizisi, DC'nin Green Arrow isimli kahramanını konu alıyor. Black Canary, Arsenal, Deathstroke, Huntress gibi diğer popüler DC karakterlerini de içeren dizi The Flash ile beraber mini bir DC-TV evreni kurmuş durumda.

The Flash (2014-)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 2

Arrow'un yan dizisi olarak başlayan The Flash, kendi başına bir dizi olmayı çoktan haketti. Arrow'un karanlık havasının tersine renkli ve mizahi bir tarzı olan The Flash, her kesimden izleyiciyi ekran başına hapsediyor.

Gotham (2014-)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 3

Batman'den önce Gotham nasıl bir yerdi? Veya soruyu şöyle soralım: Gotham nasıl bir haldeydi ki birisi Batman olmaya karar verdi? Gotham bu soruların cevabını gösteriyor. Henüz Bruce Wayne'imiz bir çocuk, ve dizinin merkezinde polis memuru Jim Gordon var. Dizi, Gotham'ın meşhur iyi ve kötülerinin ünvanlarını nasıl kazandıklarını anlatıyor.

Constantine (2014-)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 4

Constantine karakteri Keanu Reeves'in oynadığı filmden bilinen bir karakter olsa da bu dizi kaynak materyale daha sadık bir yorumlama. DC'nin karanlık tarafının en önemli karakterlerinden biri olan "karanlık sanatlar uzmanı" John Constantine, yükselen bir kötülük dalgasıyla baş etmenin yollarını arıyor. Şu an maalesef dizinin 2. sezon ile devam edip etmeyeceği belli değil.

iZombie(2015-)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 5

Henüz yeni başlamış olan iZombie de bir DC yapımı. Esrarengiz bir şekilde zombiye (Walking Dead zombisi gibi değil, kendini kontrol edebiliyor ve ilk bakışta zombi olduğu da pek belli olmuyor.) dönüşen tıp öğrencisi Liv Moore, yediği beyinlerin sahiplerinin hatıralarını görmeye başlıyor ve bu gücünü gizemli ölümleri çözmek için kullanıyor. Aynı zamanda da bir zombi olduğunu etrafındakilerden gizlemeye çalışıyor.

Supergirl (yapım aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 6

Superman'in kuzeni Supergirl'i konu alacak olan dizinin bu yılın sonunda CBS kanalında başlaması bekleniyor. Söylentilere göre dizide Superman de olacak ama kendisini pek fazla göremeyeceğiz. Ayrıca bu dizinin farklı kanallarda olsa bile Arrow ve The Flash ile aynı evrende geçeceği ve ortak bölümlerinin olacağı da söylense de şu an bir kesinlik yok.

Legends of Tomorrow (?) (yapım aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 7

Arrow/The Flash'ın yan dizisi olacak bu dizi bir nevi Justice League-TV versiyonu olacak. Arrow'dan tanıdığımız Atom (eski Superman), Flash'tan Firestorm, Prison Break'ten kaçıp Flash'a gelen Captain Cold ve Heatwave, Doctor Who'dan Arthur Darvill (Rip Hunter rolünde, ilginçtir ki kendisi bir zaman yolcusu), JLU çizgi dizilerinden tanıdığımız Hawkgirl, ayrıca Arrow'un eski oyuncusu Caity Lotz bilinmeyen bir rolde bu dizide olacak. Arrow izleyenler Caity Lotz'u görünce şaşırmış olabilir (durumu bilmeyen varsa spoiler vermeyelim), kendisi Arrow'daki rolünde veya tamamen farklı bir rolde olabilir, nasıl geleceği şu an merak konusu. Dizini başlama tarihi ve ismi kesin olmasa da yapım aşamasında olduğunu biliyoruz.

Preacher (yapım aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 8

DC'nin Vertigo ismi altında çıkardığı çizgiromanlardan biri olan Preacher, Texas'ta küçük bir şehirde vaizlik yapan Jesse Custer'ın cennetten kaçan bir güçlü bir yaratıkla birleşmesi sonrası maceralarını konu alacak. Jesse, eski kız arkadaşı Tulip ve Cassidy isimli bir vampir kaybolmuş Tanrı'yı bulmaya çalışırlar.

Lucifer (yapım aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 9

Yine Vertigo adı altında çıkan yapımardan biri olan Lucifer, sıkıntıdan cehennemdeki tahtını bırakıp Los Angeles'a gelen Lucifer, yani şeytanın maceralarını anlatacak. Lucifer, Los Angeles polis teşkilatına suçluları yakalamada yardımcı olacak.

Static Shock (proje aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 10

Hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmayan Static Shock, Virgil Hawkins isimli bir gencin gizemli bir sonucu elektromanyetik güçler kazanmasından sonraki kahramanlık kariyerini konu alacak. Static Shock'un 2000-2004 yılları arasında bir çizgi dizisi de vardı. Dizinin gidişatı ile ilgili uzun bir süredir güncelleme yok.

Titans (proje aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 11

Asıl adı Teen Titans olan grup kahraman yardımcısı olmaktan sıkılmış gençlerin kendi gruplarını kurmalarını konu alacak. Young Justice dizisini izleyenler ordaki gruba benzer bir takım bekleyebilir. Şu an dizi ile ilgili resmi bir açıklama olmasa da kadroda Nightwing (eski Robin), Barbara Gordon (Oracle), Raveni Starfire, Hawk ve Dove karakterlerinin olacağı söylendi. Ayrıca bu dizi de Arrow/The Flash'ın bulunduğu evrende geçebilir ve ortak bölümleri olabilir.

Krypton (proje aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 12

Gotham'ın görünürdeki başarısının ardından aynı hikayenin ekmeği Krypton'la yenmeye çalışılacak. Superman'in gezegeninin patlamasından önceki halini konu alacak olan dizi SyFy kanalında yayınlanacak. Heniz dizi ve oyuncular ile ilgili resmi bir açıklama yok.

DMZ (proje aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 13

Yine Vertigo ismi altında çıkan çizgiromanlardan biri olan DMZ, ikinci bir Amerikan İç Savaşı sonrası tarafsız bölge (demilitarized zone-DMZ) olan Manhattan'da geçen olayları konu alıyor. Dizinin SyFy kanalında olacağı açıklansa da yapımla ilgili daha fazla bir bilgi henüz verilmedi.

Scalped (proje aşamasında)

DC Comics dizilerine dair çarpıcı ayrıntılar - Resim: 14

Bir diğer Vertigo yapımı olan Scalped, gerçek olaylar üzerine kurulan bir hikaye. Dizi kızılderili bir FBI ajanının yıllar sonra gizli bir görevle memleketine dönmesini ve ardından yaşadıklarını konu alıyor.