Abone Ol

DBP'li Kamuran Yüksek, Kars'ta gözaltına alındı

Kars'ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

DBP'li Kamuran Yüksek serbest bırakıldı

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, götürüldüğü adliyede ifadesinin ardından adliyede serbest bırakıldı. DBP İl binasına geçen Kamuran Yüksek'in bu konuda açıklama yapacağı belirtildi. Bu arada Kamuran Yüksek, gözaltına alındıktan sonra Polis Merkezi'nden adliyeye götürülürken bir grup partili, yürüyüşle olayı protesto etmek istedi. Slogan atarak yürümeye başlayan partilileri, polis uyardı. Buna rağmen slogan atarak yürümeye çalışan gruba Şehit Yusuf Bey Caddesi ile Atatürk Caddesi'nin kesiştiği bölgede müdahale etti. Polis, yaklaşık 20 göstericiyi gözaltına aldı.

DBP'li Kamuran Yüksek, Kars'ta gözaltına alındı - Resim: 1

DBP GENEL MERKEZİ AÇIKLAMA YAPTI

DBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada,"Batman Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açıldığı davada ifadeye gitmediği iddiası ile Kars’ta kaldığı Simer otelde gözaltına alınan Eş Genel Başkanımız Kamuran Yüksek, polis amirliğinde uzun süre bekletildikten sonra Kars Adliyesine götürüldü. Yine nevruz programı için Kars'ta bulunan HDP Eş Sözcüsü Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkanımız Kamuran Yüksek’in gözaltına alınması dolayısıyla karakola gelerek yaşananları takip etmektedir" denildi.

DBP'li Kamuran Yüksek, Kars'ta gözaltına alındı - Resim: 2

VALİLİK, KAYIT YAPTIRMADAN OTELDE KALDI

Kars Valiliği, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Kamuran Yüksek'in bir gün önce Kars'a geldiği ve otelde kayıt yaptırmadan kaldığı belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "UYAP'ta arama kaydı bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in 16 Mart 2016 tarihinde ilimize geldiği, kaydını yaptırmadan otelde kaldığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu için 17 Mart 2016 tarihinde ilimizde gözaltına alınmış olup, Adliyeye sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DBP'li Kamuran Yüksek, Kars'ta gözaltına alındı - Resim: 3

DBP'li Kamuran Yüksek, Kars'ta gözaltına alındı - Resim: 4

dha