Abone Ol

Davutoğlu'ndan İsim Değişikliği İstediği İddiasına Yanıt: Akılsız mıyım?

Ahmet Davutoğlu, "ittifakın adını değiştirmeyi önerdiği" iddiasına "Ben asla zorlaştırıcı ve ismi empoze edici olmadım" diyerek yanıt verdi.

Davutoğlu'ndan İsim Değişikliği İstediği İddiasına Yanıt: Akılsız mıyım?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Ahlatlıbel'de 6 muhalefet partisi lideri olarak bir araya geldikleri görüşmede, Millet İttifakı'nın adını değiştirmeyi önerdiğini ancak bu teklifin reddedildiği iddialarına yanıt verdi.

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Davutoğlu, ittifakın 'Türkiye İttifakı' diye isim değiştirmesi önerisinin geçen ağustos ayında Kılıçdaroğlu tarafından dile getirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öyle bir hava oluştu ki, sanki birtakım şartlar getiriyor, işi zorlaştırıyorum. Ben asla zorlaştırıcı ve ismi empoze edici olmadım. Sanki talep etmişim de reddedilmiş gibi anlatılıyor. Talep diye bir şey yok. 'İleri aşamalarda konuşalım' denildi."

“Akılsız bir adam mıyım, bunları talep edecek?”

Davutoğlu, 'Türkiye İttifakı' ismini benimsediğini belirterek şöyle dedi:

"İki tarafta yüzde 30-35'lik yapı oluştu. Statükoyu değiştirmemiz lazım. Statükodan kopanlar dışlanmışlık ve yalnızlık hissine kapılmamalı. İsim avantaj sağlar."

Davutoğlu’ndan “eşit milletvekilliği istediği” iddiasına tepki: Akit, Türkiye, Hürriyet yapsa anlarım da...
Ahlatlıbel'de bir siyasi talebinin olmadığına dikkat çeken Davutoğlu, şunları konuştu:

"Beni üzen şu: Sol ve liberal çevreler sanki CHP tek başına kolay bir başarı kazanacak da eski AK Partili olan bizlerle paylaşmak gerekmiyormuş gibi altılı masayı sabote eden yorumlar oldu. Halbuki Kemal Bey büyük bir olgunluk gösterdi. Hatta bana haber gönderdi: 'Resimde nerede olmayı düşünürsünüz?' Dedim ki 'Nereyi isterseniz koyun. En kenarda kalayım, önemli değil.' Akit, Türkiye, Hürriyet yapsa anlarım da... Eşit milletvekilliği istemişim. Cumhuriyet yazıyor bunu. Ya akıl var, izan var. Şimdi konuşulacak konu mu? Akılsız bir adam mıyım, bunları talep edecek? Bunlar ortamı zehirliyor."