Abone Ol

Davutoğlu'na MHP ve CHP'den jet cevap

Başbakan Davutoğlu'nun "506 dokunulmazlık fezlekesini de Meclis'e getirmeye hazırız" sözlerine CHP'nin ardından MHP'den de yanıt geldi.

Davutoğlu'na MHP ve CHP'den jet cevap

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptıkları açıklamada “Kürsü hariç tümünün kaldırılmasından yanayız” dediler.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'dan da 'Kürsü hariç tümünün kaldırılmasından yanayız' dedi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da "Hükümet işi sulandırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

ADAN'DAN AKP'YE DESTEK GİBİ SÖZLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Bazı bölücü vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sürecin bugüne kadar çoktan tamamlanması gerekirdi. Ancak AKP her nedense fezlekeler konusunda ağırdan almış ve süreci geciktirmiştir. Fezlekeler Meclis’e geldiğinde MHP Grubu, bu ihanet şebekesinin hesap vermesi için gereğini yapacaktır" dedi.

CHP'YE ÇATTI

Adan açıklamasında CHP'ye de çattı, şöyle dedi: Ancak görüyoruz ki; CHP sözcülerinin bu konuda kafaları farklı çalışmaktadır. CHP, bölücülerin dokunulmazlıkları konusunda işi yokuşa sürmektedir. ‘Bütün dokunulmazlıkları kaldıralım’ gibi bir mantığa sığınarak meseleyi sulandırmaktadırlar. Ortada Türk devletine karşı bir başkaldırı vardır ve bütün partilerin önceliği bu başkaldırı sahiplerinden hesap sormak olmalıdır. CHP en azından bu konuda titremeli ve kendine gelmelidir. Bölücülere işmar etmekten vazgeçmelidir. İster dağda olsun, ister şehirde ister Meclis’te, terörist teröristtir. Bu hainlere hadlerini bildirmek milli bir vazifedir. CHP, vazifeden kaçmadan, meseleyi sulandırmadan, HDP ile arasına mesafe koyarak ve kelime oyunlarına girmeden tavrını ortaya koymalıdır. Ancak kesin olan bir şey vardır ki; AKP’nin bütün geciktirmelerine ve CHP’nin bütün akıl karmaşasına rağmen bölücülerden hesap sormak boynumuzun borcudur. "