Abone Ol

Davutoğlucular: İsa Mesih geldi, Mehdi kaçtı

Medyafaresi.com Özel Haber - AKP içinden de tepkiye neden olan “Mehdi gelecek ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleri SADAT’ın kurucularından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri danışmanı Adnan Tanrıverdi’nin bu görevlerinden istifasıyla sonuçlandı.

Davutoğlucular: İsa Mesih geldi, Mehdi kaçtı

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Kulis Haber

Uluslararası Savunma Danışmanlığı'nın (SADAT) kurucularından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askeri danışmanı Adnan Tanrıverdi, "Mehdi gelecek, ortam hazırlamalıyız" sözleriyle çok tartışıldı.

AKP içinden de tepki gösterilen Tanrıverdi istifasıyla Gelecek Partisi’nin espri kuyusuna düşmüş oldu.

Gelecek Partisi’nin İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin’in bu göreve gelmesi zamanlama açısından Tanrıverdi’inin istifasıyla örtüşünce parti kulislerinde, “Bizim İsa Mesih geldi. Mehdi kaçtı”  esprilerine neden oldu.

Gelecek Partisi kulislerinde, biz de kutsal ve tarihi şahsiyet isimleri çok esprileri yapılırken Kurucular Kurulu Üyesi, Enver Sedat Çakıroğlu’na işaret ediliyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin İstanbul İl Başkanı avukat İsa Mesih Şahin, siyasete 2003 yılına AKP Kadıköy Gençlik Kollarında başladı. 15 yıldır Kadıköy’de; Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Ana Kademe İlçe Başkan Yardımcılığı ve 2 defa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2014-2018 yılları arasında Kadıköy İlçe Başkanlığı yaptı. Kadıköy’de kendisine ait hukuk bürosunda avukatlık yapıyor.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri danışmanı Adnan Tanrıverdi, Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) ve Üsküdar Üniversitesi'nin iş birliğiyle 'ASRİKA Ortak Savunma Sanayii Üretimi' temasıyla İstanbul'da düzenlenen 3. Uluslararası İslam Birliği Kongresinde "İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak Mehdi Hz. geldiği zaman. Peki Mehdi ne zaman gelecek? Allah bilir. Peki bizim bir işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM bunu yapıyor" sözleriyle  AKP içinde de tepkilere neden olmuş ve daha sonra görevlerinden istifa etmişti.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Kulis Haber