Abone Ol

Davutoğlu medyası çöküyor! Yeni Yüzyıl kapatıldı

Görevden alınan Başbakan Davutoğlu'na yakın olan Yeni Yüzyıl Gazetesi kapatıldı. Gazete yoluna dijital olarak devam etme kararı alırken, çalışanların durumunun ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Davutoğlu medyası çöküyor! Yeni Yüzyıl kapatıldı

Yeni Yüzyıl Gazetesi, yayın hayatına 5 Kasım 2015'te "Türkiye Hepimizindir" sloganıyla başlamıştı.

SIRAR KARAR'DA MI?

Bu olayın ardından gözler Başbakan Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen bir diğer yayın organı olan Karar gazetesine çevrildi. Karar gazetesinin kapatılma durumuyla karşı karşıya kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), dün akşam Haliç Üniversitesi'nin yönetimine el koymasıyla üniversitedeki Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevi sona eren avukat Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Atilla Güner akşam saatlerinde görevini bırakmıştı.

6 AY DAYANABİLDİ

Yönetimine kayyım atanan Haliç Üniversitesi’nin de sahibi olan Mansur Topçuoğlu’nun sahibi olduğu ve yarın son sayısını basacak olan gazetenin kâğıt baskı dönemi 6 ay sürdü.

Yeni Yüzyıl, yaklaşık 1 ay önce (16 Nisan 2016) bünyesine kattığı yeni isimler ile birlikte yenilenen yazar kadrosunu "Ayrıştıran değil, birleştiren kalemler" anonsu ile duyurmuştu.