Abone Ol

Darbeye karşı halk Taksim, Kızılay ve Konak'ta toplandı

TSK içindeki cuntacı grubun yaptığı darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sokağa çıkma çağrısına uyan Ankara'daki vatandaşlar Kızılay Meydanı'nda toplandı.

Darbeye karşı halk Taksim, Kızılay ve Konak'ta toplandı

Darbe girişimini protesto eden Erzurumlular da şehirdeki meydanı doldurdu. İstanbul'lular Vatan Caddesi'ne yapılan çağrının aksine Taksim'de toplanırken, İzmirli vatandaşlar ise Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Binlerce kişinin toplandığı protesto gösterisinde vatandaşlar sık sık sloganlar attı.

Gezi eylemlerinde bu yana hiçbir eyleme ya da toplanmaya müsaade edilmeyen Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'nda önündeki binlerce kişilik bir grup Türk bayraklarıyla darbenin başarısız olmasını kutlarken, şehir genelinde birçok kişi Türk bayrağı astıkları otomobillerle tur atarak slogan attı.

Toplanma için çağrı yapılan Vatan Caddesi ise sakinliğini koruyor. Caddeden yer yer korna sesleri ve sloganlar duyuluyor.

Darbeye karşı halk Taksim, Kızılay ve Konak'ta toplandı - Resim: 1

Erdoğan, şunları söylemişti:

"Sizin o meydanlara çıkışınız var ya. Her şeyi alt üst etti.  Bir hafta boyunca bunu yapacak mısınız, söz mü?

"Şimdi ben buradan bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Burada bir oyuna da gelmeyelim. Şu anda TSK’yla milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçler olabilir. İçeriden takviyeli güçler olabilir.

"Sakın bu oyuna gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Paralel yapının değildir. Bu kardeşiniz de anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetler’in başkomutanıdır.